Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tekirdağ'da dere ıslahı çalışması

        (Fotoğraflı)

        TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü, Süleymanpaşa ilçesi Karadeniz mahallesinde dere ıslahı çalışması başlattı.

        Özellikle bahar ve kış aylarında meydana gelen yüksek orandaki yağışlar sebebiyle bölgede bulunan Cevizlik deresinde meydana gelen taşkınlardan bölge halkı oldukça olumsuz etkileniyor. Ayrıca taşkınların yaşandığı derenin Süleymanpaşa-Hayrabolu karayolu üzerinde bulunması sebebiyle ilçeler arası ulaşımda da zaman zaman sıkıntı yaşanıyor.

        TESKİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Dere ıslahı çalışması kapsamında, 5 metre genişliğinde ve 2 metre yüksekliğinde olmak üzere betonarme kanal yapacak. Kanalın toplam uzunluğu 165 metre olacak. Çalışmalar başlamış olup, hızla devam etmektedir. En yakın zamanda çalışmalar tamamlanarak, bölgede yaşanan su baskını ve sellerin önüne geçilmiş olacaktır" denildi.

        TESKİ Genel Müdürü Sayın Dr.Şafak Başa yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Yatırım ve İnşaat Şube Müdürü İbrahim Atalay ve Kontrol Mühendisi Mehmet Yılmaz'dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. İncelemeler sırasında çalışma alanında bulunan Karadeniz Mahalle Muhtarı Hasan İncehasan, bu çalışmanın yapılıyor olmasından dolayı mahallece memnun olduklarını dile getirdi ve TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa'ya teşekkür etti.

        Genel Müdür Başa, çalışmaların bir an önce tamamlanmasını, vatandaşların mağdur edilmeden çalışılmasını ve trafiğin aksatılmamasının talimatını verdi.

        (HLD-MEF-Y)

        08.02.2017 17:25:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler