Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çamyar: "Ünye, devletten her istediğini aldı"

        - Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar:

        - "Ünye Çevre Yolu başta olmak üzere Ünye Devlet Hastanesi, dere ıslahları, merkezde okul inşaatları olmak üzere Ünye'nin devletten neredeyse her istediğini aldı"

        - "Şimdi hedef liman ve üniversite"

        (Fotoğraflı)

        Metin Akyürek

        ORDU (İHA) - Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye'de bir dizi incelemeler ve ziyaretlerde bulundu. Ünye Ticaret ve Sanayi Odası'nda Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşları, oda temsilcileri ve vatandaşlarla buluşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar'la birlikte çalışmalar hakkında bilgi verdi.

        Toplantıda Konuşan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Çevre Yolu başta olmak üzere Ünye Devlet Hastanesi, dere ıslahları, merkezde okul inşaatları olmak üzere Ünye'nin devletten neredeyse her istediğini aldığına dikkat çekti.

        Çamyar,"Alamadıklarını ise 4 ana başlıkta toplamıştık. Bunlar, İç Anadolu bağlantı yolu. Bunun proje çalışmaları halen devam ediyor. Bir diğeri Ünyeport Liman Projesi. Bununla ilgilide başta Sayın Bakanımız, milletvekillerimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız yoğun çaba sarf ediyorlar. Diğer iki tanesi ise üniversite yerleşke alanı ve Organize Sanayi Bölgesi idi. Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş geçtiğimiz hafta yaptığı ziyarette her iki proje için de müjdeli haberler vermişti. Organize Sanayi Bölgesi 2017 yılı yatırım programına alındı. Ancak yatırım programına alınmasından önce bürokratik engelin aşılması için 2.5 milyon lira ödeme yaparak önümüzdeki taşı kaldıran Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz'a da teşekkürü borç biliyoruz" dedi.

        Çamyar, şöyle devam etti; "Üniversite yerleşke alanı olarak Ünye'mizde 26 yıldır atıl vaziyette kalan havaalanının gündeme getirdik. Bu alanda tahsis hakkı olan Türk Hava Kurumu Genel Başkanı ile sürdürdüğümüz yoğun ikili görüşmeler sonucunda kurumun tahsisten vazgeçmesini sağladık. Orman Genel Müdürlüğü bundan sonra ki süreçte hemen Havaalanını Ordu Üniversitesine tahsis edecek. Bu alanda inşaat maliyetleri çok daha düşük olduğundan burada hızlı bir yerleşke yapılaşmasına gidilecek. Buradan emeği geçen herkese teşekkür ediyorum"

        Yılmaz: "OSB önceliğimiz Ünye'dir"

        2017 yılı yatırım programında Ordu'da Ünye, Fatsa ve Altınordu Organize Sanayi Bölgesinin olduğunu söyleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Altınordu'da ve Fatsa'da OSB'ler şu an için var ve buralarda toplam 8 bin kişi çalışıyor. Ancak Ünye ilçemizde yok. Bu nedenle Ordu için yapılacak OSB ödeneğini OSB olmayan Ünye ilçemiz için kullanacağız. Yani önceliğimiz Ünye'dir" dedi.

        Ünye'de OSB'nin yatırım programına alınmasının ardından ilk adımın atıldığını söyleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Ancak yetmez, Ünye'de sivil toplum kuruluşları, odalar, muhtarlar, kısacası herkes bu konuda Ankara'ya gereken baskıyı yapmalı ve takip etmeli" diye konuştu.

        (MAK-MAY)

        08.02.2017 17:45:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler