Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Arızaya giderken mahsur kalan ÇEDAŞ ekiplerini arkadaşları kurtardı

        (Fotoğraflı)

        Uğur Yiğit

        SİVAS (İHA) - Hizmet bölgesindeki müşterilerine kesintisiz enerji temini için zorlu kış şartlarında mücadele eden Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ) ekibi, Sivas'ın Zara ilçesindeki bir arızaya müdahale etmek için gittiği bölgede aracın kara saplanması sonucu mahsur kaldı. Kırsal bölgede mahsur kalan ekip, bölgeye yakın diğer arıza ekipleri tarafından kurtarıldı.

        ÇEDAŞ kış mevsiminin etkisini yoğun olarak hissettirdiği hizmet bölgesi Sivas, Tokat ve Yozgat'ta kesintisiz enerji için çalışmalarına aralıksız devam ederken, olumsuz hava koşulları nedeniyle enerji nakil hatlarında oluşan arızalara anında müdahale ediyor. Bu kapsamda Sivas'ın Zara ilçesi Pazarcık Köyü enerji nakil hattı grubundaki arızalara müdahale etmek için yola çıkan ÇEDAŞ ekibi, kar yağışı ve arazi koşulları nedeniyle Zara'ya bağlı Keloşlar ve Hasanağa mezraları arasındaki kırsal alanda araçlarının kara saplanması nedeniyle mahsur kaldı. Kendi imkAnları ile mahsur kaldığı bölgeden çıkmayı başaramayan ekip, bölgeye yakın diğer arıza ekiplerinin uzun uğraşları sonucu kurtarıldı.

        Hizmet bölgesindeki 40 ilçe ve 55 beldede arızalara karşı 60 kişilik özel ekibi ile teyakkuz halinde olduklarını ifade eden ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, zorlu kış şartlarının hakim olduğu hizmet bölgelerinde müşteri memnuniyetini üst seviyede tutacak şekilde çalışmalarına devam ettiklerini kaydetti.

        Olumsuz hava koşullarının yanı sıra zorlu bir coğrafyada müşterilerine kesintisiz ve kaliteli enerji temini için 7/24 teyakkuz halinde olduklarını ifade eden Akboğa,"Kırsal bölgelerimizdeki enerji hatlarında buz yükü ve fırtına nedeniyle zaman zaman arızlar meydana geliyor. Arızalara müdahale etmek için çalışmalarını aralıksız sürdüren ekiplerimiz çetin arazi koşulları ve yoğun kar nedeniyle zaman zaman talihsiz durumlarla karşılaşabiliyor. Zara'da da arızaya giden ekibimiz kış mevsiminin ve arazi şartlarının mağduru oldu. Uzun uğraşlar sonucu bölgede bulunan diğer arıza ekiplerimiz tarafından kurtarılan personelimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kış mevsimi boyunca muhtemel arızalara karşı alarm halinde olarak müşterilerimizin enerji konusunda bir mağduriyet yaşamaması için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz" ifadelerini kullandı.

        (UY-AÖ-Y)

        09.02.2017 11:05:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler