Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İl Genel Meclisi üyeleri, Yıldız Dağı'da incelemelerde bulundu

        (Fotoğraflı)

        Hakan Kaleli

        SİVAS (İHA) - İl Genel Meclisi üyeleri Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezinde incelemelerde bulundu.

        İl genel meclis üyeleri, ilk olarak telesiyejlere binerek Yıldız Dağı zirvesindeki tesisleri inceleyip bölgeyi seyrettiler. Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi için öncelikle hava alanı ve sıcak çermik yol bağlantılarının proje ihaleleri yapıldığını vurgulayan Sivas Valisi Davut Gül,"Yaz döneminde merkezi kayak sezonuna daha üst düzey hazırlamak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ayrıca tanıtıcı çeşitli materyaller, reklam filmleri ve tur firmaları ile anlaşmalar yapmayı planlıyoruz. Bölgeye 100 milyon TL yatırım yapıldı. Amacımız merkezi en iyi şekilde yönetmek" dedi.

        Sivas'ta devam eden ve planlanan diğer yatırımlara da değinen Gül,"2.OSB'nin önemli ortaklarından biri de Sivas İl Özel İdaresi, Özelleştirme Yüksek Kurulunda kamulaştırma kararı çıktı. Hızlı bir şekilde organize sanayinin ilimize kazandırılması için çalışmalara başlayacağız. İkinci üniversite, öğrenci yurtlarımız ile orta ölçekli sanayi işletmelerinin ilimize yapılması için faaliyetlerimiz devam ediyor. İlimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarının değişim ve dönüşümüne yönelik yoğun bir iş sezonu geçireceğiz" şeklinde konuştu.

        Meclis birinci başkan vekili Ferhat Ünsal ise,"İdaremizin ve meclis başkanımızın organizesinde gerçekleştirdiğimiz bu gezi ile Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezini gezme ve inceleme fırsatı bulduk. Tesisler çok güzel çok kapsamlı. Sivaslı vatandaşlarımızın bu güzel merkezden istifade etmeleri gerektiğini düşünüyorum" dedi.

        Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezinin Sivas'ın kalkınmasına ve gelişmesine katkı sağlayacak önemli bir yatırım olduğunu ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Sadık Güler ise,"Sivas'ın tarihi eserleri ile termal tesisleri ile bu tesisi bir bütün olarak değerlendirdiğimiz zaman turizm için insanlarımız ilimize gelecektir. Bu merkez sadece Sivas'a değil, çevre illerde yaşayan vatandaşlarımızın da faydalanacağı bir tesis" diye konuştu.

        Büyük Birlik Partisi Grup Başkanvekili Aytekin Kulmaç da, "Çok kısa bir süre içerisinde Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi faaliyete geçti. İlimizde özellikle kış mevsiminde vatandaşlarımızın farklı bir spor yapmalarına ve eğlenmelerine katkı sağlayacak çok güzel bir tesis. İnşallah merkeze yapılacak ek yatırımlar ile ülkemizin önemli kayak merkezleri arasında yer alacağına inanıyorum" dedi.

        Bu tesisin yapılması için karar alan bir önceki dönemin il genel meclis üyelerine teşekkür eden Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Bekir Tanyıldız ise,"Kültür şehri Sivas'a böyle bir kayak merkezi kazandıran valilerimize ve siyasilerimize şükranlarımı sunuyorum"ifadesini kullandı.

        (UY-AÖ-Y)

        09.02.2017 11:06:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler