Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sarıcakaya'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Yatay Mimari' önerisine destek

        - Yatay tip projeler vatandaştan büyük ilgi görüyor

        - 30 Vatandaş projeden ücretsiz faydalanıp ev sahibi oldu

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Sıddık Yeşilırmak

        ESKİŞEHİR (İHA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir süre önce yapılan Şehircilik Şurası'nda dile getirdiği "yatay mimariden yanayım" çağrısına Eskişehir'in Sarıcaya ilçesindeki vatandaşlar da tek tip projelerle destek veriyor.

        Konuyla ilgili bilgi veren Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, 2014'de göreve gelir gelmez Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın düşüncesinin farkında olduklarını, AK Parti kadrolarının dikey mimariyi istemediğini, bu ülkenin psikolojisine de uygun olanın yatay mimari olduğunu bildiklerini anlattı. Bu sebeple Türk milletinin yapısına da uygun olarak yatay olarak tip projeler ürettiklerini söyleyen Güler, "Bu tip projeler vatandaşlarımız tarafından da büyük ilgi gördü. Şimdiye kadar 30'a yakın vatandaşımız da bunları kullandı. Biz bu tip projeleri tamamen bedelsiz olarak vatandaşın hizmetine sunuyoruz. Örneğin, insanımız bu tip projelerden birini yapmak isterse, hiçbir proje bedeli ödemeden, hiçbir masrafa girmeden buradaki hazır projeyi alıp kendi arsasında imarın izin verdiği ölçüde kullanabiliyor. Bugün en az 100 metrekarelik evinizin projesi 12-13 bin liralık bir bedelle elde ediliyor. İkinci bir neden de, bizim kültürümüze uygun tek katlı yapılar olmasıdır" dedi.

        Bu konuda çeşitli belediyelerle işbirliği içinde olduklarını da anlatan Başkan Güler, "Biz diğer belediyelerden yardım talebinde de bulunduk. Osmanlı mimarisine en uygun Gölbaşı Belediyesi'nin yapmış olduğu projeler var. Gölbaşı Belediyesi'nin projelerini de halkımız kullanabilir. Biz aynı zamanda bu tip projeleri Beylikova ilçesine de verdik. Mesela ben Gölbaşı'nın projelerine bedel ödemeden sahip oldum. Beylikova da, Sarıcakaya'nın projelerini kullanıyor" diye belirtti

        Yatay tip projeden faydalanarak ev yapan Sarıcakayalı vatandaşlardan Veysel Öztürk, bu konutların yöresel ve köy şartlarına uygun olduğunu anlattı. Öztürk, "Ben 2 katlı bir ev seçtim. Alt katına tarımla uğraştığım için malzemelerimi koyuyorum. Üst katında da oturuyorum. Belediyenin 2004'den bu yana hayata geçirmiş olduğu bu projelerden yararlandık. Bunun için bedel ödemedik. Maddi olarak da karımız oldu. Çok fazla seçenek ortaya konulmuş. Seçmekte zorluk seçtim, projeler güzeldi. Herkesin aile büyüklüğü ve ihtiyaçlarına göre çeşitlendirilmiş. Kendim proje çizdirseydim 15 bin lira daha öderdim. Zemin etüdü yatırmadım proje çizdirmedim. Hem maddi olarak, hem de bizim açımızdan beklentileri karşılayan bir proje. Bunlar Faruk Başkan göreve gelince gerçekleşti. Yeni bir evimiz oldu, kendisine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

        (İHA-MET-Y)

        09.02.2017 12:18:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler