Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sigara farkındalığı için gönderilen 840 mektup rekor kırdı

        - 840 öğrenci aynı anda mektup göndererek rekor kırdı

        (Fotoğraflı)

        Serdal Altıntepe

        İSTANBUL (İHA) - Zeytinburnu Bilgi Evi öğrencileri, akrabaları, siyasi isimler ve ünlülere gönderdikleri, "Lütfen sigara içme" ve "Sigara içmediğin için teşekkürler" mesajı içeren 840 mektupla sigara farkındalığı konusunda rekorlar kitabına girdi.

        9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü Zeytinburnu'nda farklı bir etkinliğe sahne oldu. Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evi öğrencileri, düzenlenen etkinlikle rekor denemesi yaptı. Ortaokul ve Bilgi Evi öğrencileri sigara içen ve içmeyen akrabalarına, siyasilere ve ünlü isimlere "Lütfen sigara içme" ve "Sigara içmediğin için teşekkürler" mesajları içeren mektuplar yazdı.

        Rekor 840 mektupla kırıldı

        Rekor denemesinde Zeytinburnu Kaymakamı Ali Taşkın Balaban, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt öğrencilere destek verdi. Prof. Dr. Orhan Kural başkanlığındaki Rekor Tescil ve Hakem Heyetince sayılan mektupların sayısı 840 olarak açıklandı.

        "Umarım sigaranın daha az tüketildiği bir topluma dönüşürüz"

        Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, sigara konusundaki hassasiyetleri nedeniyle öğrencilere teşekkür etti. Mektupların bir kısmını inceledikten sonra etkinlikle ilgili açıklamalar yapan Başkan Murat Aydın konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

        "Mektupların bir kısmına baktım. Bazıları annesine, babasına bir kısmı bana ve cumhurbaşkanımıza ama daha çok ekranlarda tanıdıkları yüzlere. Onların ben sigara içtiğini bilmiyordum. Bir çok sanatçıya yazmışlar. "Sizi sigara içerken gören bir arkadaşım sigaraya başladı. Ne olur bizlere kötü örnek olmayın" diye yazmışlar. Gerçekten çocuklar inanılmaz. Olayın, bizim fark edemediğimiz ve göremediğimiz yönünü keşfedebiliyorlar. Anlamlı bir etkinlik. Genlerimizi tebrik ediyorum. 840 mektubun çoğu ekranlardan tanıdığımız yüzlere yazıldı. İnşallah sigaranın daha az tüketildiği bir topluma dönüşürüz diye umuyoruz."

        Çocukların çoğu ünlü isimlere mektup yazdı

        Rekoru kıran çocuklar da mektup yazdıkları isimlere seslenerek bir kez daha sigarayı bırakma çağrısı yaptı. Düzenlenen etkinlik çocuklarda bağımlılık yapan maddelerin kullanımı konusunda aile büyüklerinin, akrabaların, çevredekilerin, sanatçıların, sporcuların ve ünlü isimlerin olumlu ve olumsuz örnek oluşturduğu konusunda farkındalık oluşturulmayı amaçlıyor.

        (SA-HB-MK-Y)

        09.02.2017 13:08:57 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler