Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KETEM'den bilgilendirme toplantısı

        (Fotoğraflı)

        Toprak Akkaya

        ÇANAKKALE (İHA) - Çanakkale'nin Biga ilçesinde, Çanakkale Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde KETEM(Kanser Erken Teşhis, Eğitim, Tarama Merkezi)tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

        Atatürk Kültür Merkezindeki toplantıya Köy Muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

        Çanakkale Halk Sağlığı Müdürlüğü KETEM Sorumlu Hekimi Dr. Bahar Göktaş, dünyada her yıl 14 milyon insanın kansere yakalandığını 8.2 milyon kişinin ise kanserden hayatını kaybettiğini söyledi.

        Türkiye'de son zamanlarda kanser teşhis sayısının arttığını belirten Göktaş, "Türkiye'de ise son bir yılda 96 bin 200 erkek 67 bin 200 kadın toplamda ise 163 bin 400 kişiye kanser teşhisi konulmuştur.2030 yılında 22 milyon yeni kanser vakası ortaya çıkması beklenmektir. Bu nedenle kanser taramasının önemi bir kat daha artmaktadır. Kanser taraması tedavisinin çok daha kolay, daha ucuz ve etkili olabildiğini erken evrede kanseri yakalayabilmek için gerekli testlerin ve muayenelerin yapılmasıdır. Bütün kanser türlerinde erken teşhis hayat kurtarıcıdır" dedi.

        1 Şubat 2017 tarihi itibariyle Biga Devlet Hastanesi bahçesinde ücretsiz olarak mobil kanser tarama aracının hizmet vermeye başladığını duyuran Göktaş,Biga Toplum Sağlığı Merkezinde rahim ağzı kanseri ve kalın bağırsak kanseri taramasının da yapıldığını sözlerine ekledi.

        (UYC)

        09.02.2017 13:37:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler