Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        7 ayrı mahallenin içme suyu sorunu tarih oluyor

        TRABZON (İHA) - Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü, il genelindeki içme suyu sorunlarını sırasıyla ortadan kaldırmaya devam ediyor.

        TİSKİ Genel Müdürlüğünün 2016 yılı içinde inşa çalışmalarına başladığı Çağlayan Grup İçmesuyu Projesi tamamlandığında; Ortahisar ilçesinin Çağlayan Mahallesi doğu yakası yerleşimleri üst kesimleri ile Dolaylı, Yeşilbük, İncesu, Kozluk, Özbirlik ve Yeşilyurt mahallelerinde yaklaşık 10 bin nüfusa sağlıklı ve yeterli içme suyu ulaştırılmış olacak.

        Proje kapsamında Karadağ Deresi üzerinde su alma yapısı inşa edilirken buradan Coanda filtresi sistemi ile alınan sağlıklı içme suyu, isale hatları ile içme suyu depolarına ulaştırılacak ve depolardan şebekeye verilecek. 2 adet 100'er tonluk ve 1 adet 50 tonluk su depolarının inşa edilmekte olduğu proje kapsamında 52 km şebeke ve 26 km ana isale hattı döşenirken ayrıca yüzlerce maslak, vana odası, basınç kırıcı vana, vantuz ve tahliye sistemleri inşası gerçekleştiriliyor. 2017 yılı içinde tamamlanması planlanan Çağlayan Grup İçmesuyu Projesi, 4.97 milyon TL maliyetle inşa ediliyor.

        TİSKİ Genel Müdürlüğünün sürdürdüğü Çağlayan Grup İçmesuyu Projesi hakkında değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, çalışmaların yüzde 60 oranında tamamlandığını ifade ederken 2017 yılı içinde çalışmaları tümüyle tamamlamayı planladıklarını kaydetti.

        Proje kapsamında hizmet verilecek yerleşim yerlerinde önemli içme suyu sorunları yaşandığına dikkat çeken Başkan Gümrükçüoğlu, "7 ayrı mahallemizdeki içme suyu sorunlarını ortadan kaldırmak için harekete geçtik. Söz konusu mahallelerimize Karadağ Deresi'nden içme suyu ulaştırmak için Çağlayan Grup İçmesuyu Projesini hazırladık ve inşasına başladık. Bugün itibariyle çalışmalarımız devam etmektedir. Bu yıl içinde projenin tamamlanmasıyla Çağlayan Mahallemizin doğu yakası üst kesimleri ile Dolaylı, Yeşilbük, İncesu, Kozluk, Özbirlik ve Yeşilyurt mahallelerimizdeki içme suyu sorunları tarihe karışmış olacaktır. Söz konusu mahallelerimizde yaşayan yaklaşık 10 bin vatandaşımıza sağlıklı ve yeterli içme suyu ulaştırmış olacağız. Büyükşehir yapılanması ile bu sorunlara müdahale etme imkânına sahip olduk" diye konuştu.

        (BK-ÖS-Y)

        09.02.2017 14:41:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler