Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gastronomi festivalinden şampiyonluk kupası ile döndüler

        (Fotoğraflı)

        Suat Salgın

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinin başarılı okullarından Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, İstanbul'da düzenlenen 15.Uluslar arası Mutfak Günleri organizasyonunda yer alan Gastronomi Festivali'nden şampiyonluk kupası ve onlarca madalya ile döndü.

        Gastronomi Festivali'nde, 'En İyi Lise' dalında 60 ekip arasında şampiyon olan Cunda MTAL'li öğrenciler, bunun dışında Modern Türk Mutfağı dalında da 90 ekip arasında bronz madalya kazanırken bireysel dallarda da organizasyona yurt dışından katılan okulların öğrencilerin de arasında mücadele ederek onlarca madalyanın da sahibi olmayı başardı.

        Festivalden; 'En İyi Lise' kupası ile dönen Cunda MTAL Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bölümü 12. Sınıf Mutfak Bölümü 7 öğrenci, 3 ayrı kategoride katıldıkları yarışmalarda gerek başarıları, gerekse de sempatileriyle organizasyona damgalarını vurdu.

        İstanbul'dan tam bir başarıyla dönen Cunda MTAL'li öğrenciler yarışmada elde ettikleri kupa ve madalyaların sevincini Ayvalık'a döner dönmez İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır ile paylaştı.

        Şampiyon öğrencilerin; Cunda MTAL Okul Müdürü Saddettin Sagit'in öncülüğünde, Yarışma ekibine refakat eden Cunda MTAL Yiyecek ve İçecek Bölümü Öğretmeni Nuran Şen ve yarışmaya hazırlanmaları da dahil organizasyon süresince kendilerini bir an bile yalnız bırakmayan Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bölümü Mutfak Dalı Şefi Öğretmen Hatice Ağa ile birlikte ziyaret, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahadır tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı.

        Neşeli bir sohbet havasında gerçekleşen ziyarette; öğrencilerin coşkusuna ortak olan Güner Bahadır, Cunda MTAL'li öğrencilerin kazandıkları kupa ve madalyaların kendileri ve Ayvalık için büyük bir gurur kaynağı olduğunu vurguladı.

        Ziyaret; kupa ve madalyalarıyla İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır ile hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

        Ziyaretin ardından muhabirimizin sorularını yanıtlayan Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bölümü Mutfak Dalı Şefi Öğretmen Hatice Ağa, 2 buçuk ay öncesinde yapılan çalışmalarda Ayvalık'a has otlar ağırlıklı özgün tariflerle İstanbul'daki yarışmaya katıldıklarını anlattı.

        İstanbul'daki organizasyonda öğrencilerinin Ayvalık'ı ve okullarını en iyi şekilde temsil etmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Hatice Ağa, "Öğrencilerimiz, organizasyon süresince ve yarışmada çok iyi bir ekip çalışması yaptılar. Yarışmada Türkiye'nin ünlü gurmeleri ve şefleriyle tanışıp, sohbet etme imkanı bulan öğrencilerimize iş teklifleri yağdı. Öğrencilerim; imkânsızlıklarla dolu koşullarda katıldığımız yarışmada ilçemize şampiyonlukla dönmeyi başarırken, bir yandan yeni ufuklara yelken açmış oldular. Çok mutluyum" diye konuştu.

        (SS-EME)

        09.02.2017 15:06:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler