Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Demircan: "Ara Güler Beyoğlu'nun yıldızı"

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler'in İstanbul Bölge İdare Mahkemesi sergi salonunda açılan 'Geçmişten Günümüze İstanbul' sergisinin açılış törenine katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Ara Güler bizim yıldızımız, Beyoğlu'nun yıldızı. Çektiği karelerle bizim kültürümüzü geleceğe saklayan, aktaran önemli bir isimdir" dedi.

        Ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler'in 1950-1960 yılları arasında çektiği siyah-beyaz İstanbul fotoğraflarından oluşan 'Geçmişten Günümüze İstanbul' sergisi,İstanbul Bölge İdare Mahkemesi sergi salonunda açıldı. Serginin açılış kurdelesini Ara Güler, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ahmet Cüneyt Yılmaz ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı birlikte kesti. Heyet daha sonra hep birlikte sergiyi gezerek İstanbul'un tarihine kısa bir yolculuk yaptı. Sergisinde usta fotoğrafçı Ara Güler'in 65 fotoğrafından oluşuyor. Sergide, ünlü fotoğraf ustası Ara Güler'in 1950'li yıllarda karanlık odada kendi eliyle bastığı fotoğrafları bulunuyor.

        "Ara Güler Beyoğlu'nun yıldızı"

        Serginin açılışında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Ara Güler'in Beyoğlu'nun yıldızı olduğunu belirterek, "Ara Güler bizim yıldızımız, Beyoğlu'nun yıldızı. Kendisi Beyoğlulu. Kendisi bir fotoğraf sanatçısı, usta bir yorumcu. Çektiği karelerle bizim kültürümüzü geleceğe saklayan, aktaran önemli bir isimdir. Dolayısıyla bu şekilde milyonlarca fotoğraf karesi olan ve Türkiye'nin dışında uluslar arası alanda da çektiği fotoğraflarla konuşan bir sanatçı, çok büyük bir değer. Beyoğlu ailesi olarak Ara Güler'le birlikte burada olmak bizi gururlandırdı" dedi.

        "Türkiye'yi sizlere bırakmaktan onur duyuyorum"

        İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ahmet Cüneyt Yılmaz da Ara Güler'in Türkiyenin yetiştirdiği büyük sanatçılardan bir tanesi olduğunu belirterek, "Sizinle birlikte olmaktan büyük onur ve şeref duyuyorum. Türkiye de ilk defa bir mahkeme binasında sanatsal bir faaliyet düzenlendi. Bunu sizinle yapmak bizi onurlandırdı. Beyoğlu Belediye Başkanımıza da katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

        Sergiye gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Usta Fotoğraf Sanatçısı Ara Güler ise "Genç nesli burada görmekten ve Türkiye'yi sizlere bırakmaktan onur duyuyorum" şeklinde konuştu.

        (HB-ÖK-Y)

        10.02.2017 09:19:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler