Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eski kasaplar çarşısı hırsızların mekanı oldu

        (Fotoğraflı)

        Veysel Eşin

        MUŞ (İHA) - Muş'un Malazgirt ilçesindeki eski kasaplar çarşısı hırsızların uğrak yeri oldu.

        Eski Belediye Sokakta bulunan eski kasaplar çarşısı esnafları, her gün dükkânlarına hırsızların girecekleri korkusuyla yaşıyorlar. Esnaflardan Raif Kazancı, sabah ilk geldiğinde kapı kilitlerine baktığını belirterek, "Buradaki tüm esnaflar, bu caddeden çok korkuyoruz. Hemen hemen ayda 4-5 defa buradaki dükkânlardan birine hırsız giriyor. Bende burada dükkânı olan bir esnaf olarak bu yaşadığımız durumdan dolayı çok endişeliyim. Yetkililerden bu sorunumuza bir çare bulmalarını istiyoruz. Bu sokağımızda MOBESE yok. Belki o yüzden hırsızlar bu sokağı tercih ediyor. Ben dükkânımdaki televizyonu hırsızlar görmesin diye karton kutunun içine koydum. Oradan seyrediyorum" dedi.

        Kasap Bayram Güvenir ise, çarşının işsiz ve sigara parası bulamayan gençlerin uğrak yeri olduğunu dile getirerek, "Yıllardır burada esnafım. Daha önce bu ilçede hiç hırsızlık olmazdı. Şimdi ise işsiz gençler, sigara parası bulmak için buradaki dükkânları mesken tuttular. Tek temennimiz şudur, inşallah ilçemiz hızla gelişir ve bu işsiz geçlerimiz iş bulup çalışır. Eğer bu kardeşlerimizin yapacak bir işleri olsa, kesinlikle hırsızlık yapmazlar" diye konuştu.

        Televizyonu çalınan kahveci Fırat Öztürk de, önceki gece saat 22.30 gibi dükkânını kapatarak evime gittiğini söyleyerek, "Sabah dükkânı açmaya geldiğimde, kapısı açıktı. Önce baktım televizyon yok. Sonra baktım televizyonu sarmak için üç tane masa örtüsünü almışlar. Son bir ay içinde buralarda birçok iş yerine hırsız girdi. Ben mağduriyetimi emniyet yetkililerine bildirdim. Bize en kısa zamanda yardımcı olacaklarını söylediler. Çaldıkları televizyonu götürüp 300-400 liraya satacaklar. Bu parayla ne alacakları belli değil. Bunu yapan her kimse, demek ki paraya çok sıkıştı. Yoksa bir televizyona kimse tenezzül etmez. Benim yetkililerden tek isteğim, bu hırsızların bir an önce bulunmalarıdır. Benim canım yandı, başkası yanmasın" şeklinde konuştu.

        (VE-MSA-Y)

        10.02.2017 09:31:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler