Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çalışma Hayatında Milli Seferberlik programı

        (Fotoğraflı)

        DİYARBAKIR (İHA) - Sosyal Güvenlik Kurum Başkanı Mehmet Selim Bağlı, "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı için geldiği Diyarbakır'da, "Anında çözülmesi gereken sorunları yerinde çözmek için gezeceğiz" dedi.

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun talimatıyla 81 İLFDE hayata geçirilen "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı çerçevesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Güvenlik Kurum Başkanı Mehmet Selim Bağlı, Diyarbakır Ticaret (DTB) sivil toplum örgütleri başkanları ile bir araya geldi. Toplantıya, DTB Başkanı Engin Yeşil, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu, MÜSİAD Başkanı İsmail Özşanlı, Hak-İş Sendikası Diyarbakır il Başkanı Ahmet Dinç, SGK Kurum Daire Başkanı Satılmış Çelik, SGK İl Müdürü Reşat Merttir ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

        Toplantının açılışında konuşan SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı, "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik programına, bakanımızın başkanlığında Konya'da start verildi. Her Cuma yine bakanımızın da talimatıyla bakan, bakan yardımcısı, müsteşar, genel müdürler, kurum yardımcıları şeklinde ekipler oluşturularak, asgari 5 kişilik grup İşkur'dan SGK'dan Anadolulun muhtelif ilerine gidip, işçi ve işveren taraflarıyla organize sanayi bölgesindeki işverenlerle, sanayi ve ticaret odası ile emeklilerle, asgari ücretlilerle, işsizlerle bir araya gelerek onların sorunlarını dinliyoruz. Anında çözülmesi gereken sorunları yerinde çözmek için gezeceğiz. Ankara'da gündeme getirilmesi gereken sorunları da merkeze taşıma hususuyla 4 haftadır yoğun bir kampanyanın içerisindeyiz" dedi.

        DTB Başkanı Engin Yeşil, ülke sorunlarından birinin işsizlik olduğunu belirterek, işsizliğin Diyarbakır için oldukça önemli bir sorun olduğunu söyledi. Yeşil, Diyarbakır'da işsizlik oranının çok yüksek seviyelerde olduğunu anlatarak, "Bu önemli sorunla mücadele için kamu özel sektör işbirliği gereklidir. Bu yönde başlatılan istihdam seferberliği programını önemli buluyoruz. İşverene verilen SGK prim desteği ek istihdama katkı sağlayacağına inanıyoruz. Gerek kurumsal kimliğimiz ile gerekse de işveren kimliğimiz ile bu programa gerekli desteği vereceğiz. Programın hem çalışanlarımıza hem de işverenlerimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

        "Sur esnafına SGK affı getirilsin"

        DTSO Başkanı Ahmet Sayar ise, aylarca iş yerlerini açamayan Sur esnafının ertelenen SGK primlerine af getirilmesi gerektiğini belirterek, "Diyarbakır'da işsizlik oranın çok yüksek olduğunu rakamlarda bulunmaktadır. Kent nüfusun çok genç olması nedeniyle işsizlik sorununa önlem alınmaması durumunda işsizlik çok daha artacaktır. Kamunun istihdam kapısı olmaktan çıktığını bunu ancak özel sektördeki istihdam ile sağlayabiliriz. Bu nedenle kamu özel sektör işbirliği önemlidir. Ek istihdam için 11 aylık SGK prim muafiyetinin önemli olduğunu bu konuda özel sektör olarak istihdamın artırılması için yoğun çaba harcayacağız. Mevcut işletmelere getirilmiş üç aylık SGK prim ertelemesini Diyarbakır gibi illerde üç ay yerine yılsonuna kadar ertelenmesinin işletmelere daha rahat nefes verecektir. Ayrıca, aylarca iş yerlerini açamayan sur esnafının ertelenen SGK primlerine de af getirilmesi gerekiyor" ifadelerinde bulundu.

        (İHA-MP-Y)

        10.02.2017 17:21:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler