Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Uşak Üniversitesi bünyesinde UKTAM Kuruldu

        (Fotoğraflı)

        Ertunç Öztürk

        UŞAK (İHA) - Uşak Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde Kültür ve Turizm Uygulama ve Araştırma Merkezi (UKTAM) kurulması yönündeki teklif, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından uygun görüldü.

        Konuyla ilgili açıklama yapan Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sayın Dalkıran, Uşak Üniversitesi Kültür ve Turizm Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin Uşak yöresi başta olmak üzere ülkemizin kültür değerlerinin incelenmesi-korunması, turizme kaynaklık edebilecek doğal ve beşeri çekiciliklerin turizme kazandırılması, kültür ve turizm konularında ulusal ve uluslararası alanlarda yapılan bilimsel çalışmaların değerlendirilmesi, gelişmelerin izlenmesi, bu konularda kongreler ve sempozyumlar düzenlenmesi, projeler geliştirilmesi-yürütülmesi ve yayınlar yapılmasını amaçladığını söyledi. Uşak yöresinin gerek kültürel gerekse doğal çekicilikleriyle turizm potansiyelinin yüksek olduğuna dikkat çeken Rektör V. Prof. Dr. Sayın Dalkıran, Kültür ve Turizm Araştırmaları Merkezi'nin yapacağı bilimsel çalışmalarla, kültürün yaşatılmasına, turizmin doğru yönde geliştirilmesine, kültür ve turizmle ilgili sorunların çözümüne katkı sağlayacağını belirtti.

        (EÖ-İK)

        11.02.2017 12:13:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Uşak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Uşak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler