Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Burhaniye' de kadınlar kırkyamaya merak sardı

        (Fotoğraflı)

        Fatma Talay

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün açtığı kırkyama kursu ilgi görürken, yapılan masa örtüleri ve yorganlarda göz kamaştırdı.

        Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün kadınlar için düzenlediği kırkyama kursu ilgi gördü. Kırkyama tekniği ile masa örtüsü, yorgan ve seccadenin yanı sıra eski kazaklarda yelek de yapan kadınlardan bazıları, Balıkesir Karesi Belediyesi'nin düzenlediği geleneksel sanatlar yarışmasına katılmaya hazırlanıyor. Bazı kursiyerler, kendileri için üretim yaparken, bazıları da satarak aile ekonomilerine destek olduklarını anlattı. Geçtiğimiz yıl Karesi Belediyesi'nin düzenlediği yarışmada üçüncülük ve dördüncülük ödülleri aldıklarını belirten Kurs Öğretmeni Aliye Çolak, bu yılda yarışmaya katılmak için hazırlık yaptıklarını anlattı.

        Yatak örtüsü yaptığını anlatan Müşerref Özgen, "Ben buradaki deniz fenerini yatak örtüsüne geçirmeyi düşündüm. Yeğenime güzel bir yatak örtüsü hediye edeceğim. İnşallah, bittiği zaman güzel olacağına inanıyorum. Diğer arkadaşlarımda değişik şeyler yapıyorlar. Burada bir sürü değişik tekniklerimiz var. Her teknikte farklı çalışmalarımız oluyor" dedi.

        Lütfiye Eren ise," Ben ilk defa kırkyama kursuna katıldım. Daha önce bir yatak örtüsü yaptım. Şimdi ise seccade yapıyorum. Öğretmenimiz bize her şeyi çok güzel bir şekilde öğretti. Öğretmenimize teşekkür ediyoruz. Bütün emeği geçen yetkililere de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        (FT-AF)

        12.02.2017 12:28:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler