Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muradiye için hazırlanan projeleri anlattılar

        (Fotoğraflı)

        MANİSA (İHA) - Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkanı Fevzi Demir, Yunusemre Muradiye Mahallesini ziyaret etti. Mahalleye gerçekleştirilen ziyarette Demir, Mahalle Muhtarı Eyüphan Aykıran ile bir araya gelerek, mahallede hayata geçirilecek projeleri anlattı.

        MASKİ Genel Müdürlüğü'nün, Manisa'nın nüfus yoğunluğu açısından en büyük mahalleleri arasında yer alan Muradiye'de önümüzdeki dönem yatırımları da hız kazanacak. Bu kapsamda, İçme Suyu Dairesi Başkanı Fevzi Demir, şube müdürleri ile birlikte Muradiye Mahallesini ziyaret gerçekleştirdi. Mahalle Muhtarı Eyüphan Aykıran'la da görüşen Demir, Muradiye'ye yapılacak yatırımlarla ilgili müjde verdi.

        "Sorunlarımız tek tek giderilecek"

        Yunusemre ilçesi Muradiye Mahallesinde MASKİ Genel Müdürlüğünce yapılacak çalışmalardan dolayı memnun olduğunu belirten Mahalle Muhtarı Eyüphan Aykıran, "Mahallemiz Manisa'nın en hızlı gelişen ve büyüyen mahallesi. Nüfusumuz gün geçtikçe büyüyor. Bu büyümede birtakım sorunların ortaya çıkmasına neden oluyor. Ama Büyükşehir Belediyemiz ve MASKİ Genel Müdürlüğümüz yaptığı hizmetler ile bu sorunları en aza indirmek için çalışıyor. En ufak bir sorunda Büyükşehir Belediyemize ve MASKİ Genel Müdürlüğümüze bağlı ekipleri aradığımızda çok hızlı bir şekilde gelip sorunu çözüyorlar. Özellikle yaz aylarında yaşanabilecek su sorununu önceden önlem almak için MASKİ Genel Müdürlüğümüz içme suyu depomuzda bakım-onarım çalışması gerçekleştirecek. Sorunlarımız tek tek giderilecek. Sorunlarımızı giderdikleri için ve depomuzda başlayacak çalışma için başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün'e, MASKİ Genel Müdürümüz Sayın Yaşar Coşkun'a ve emeği geçen tüm çalışanlara çok teşekkür ederim" dedi.

        Çarpık kentleşme, sorunları da beraberinde getiriyor

        Muradiye'deki duruma ilişkin detaylı bilgiler veren İçme Suyu Dairesi Başkanı Fevzi Demir, "Bilindiği üzere Muradiye Mahallemiz özellikle son yıllarda yoğun talebe sahip bir yer. Kentleşmeye bağlı olarak artan yapılaşma ihtiyacı her geçen gün büyüdükçe, bu bölge daha tercih edilir hale geliyor. Ancak, buralardaki ilk yerleşimler zamanında semtin şimdiki hali öngörülemediği için, yıllar içerisinde gelen hızla büyümeyle de birlikte çarpık bir kentleşme meydana geldi. Bu durum da sorunları beraberinde getiriyor. Kaldı ki vatandaşlara hizmet götürmek için var olan bir kurum olan MASKİ Genel Müdürlüğü olarak dahi yeni bir içme suyu deposu inşa edilecek yer noktasında ilçe belediyesiyle sıkıntılar yaşıyoruz. Bu gibi sorunlar çözülmeden de maalesef ki altyapının bir anda tamamen mükemmel hale getirilmesi mümkün olmuyor" diye konuştu.

        "Üst katlarda ikamet eden vatandaşlarımız susuz kalmayacak"

        MASKİ tarafından mahallede gerçekleştirilecek olan çalışmalara da değinen Demir, "Her türlü zorlu koşula rağmen bizler Muradiyeli vatandaşlarımız için elimizden geldiğince çabalıyoruz. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün'ün önderliğinde, 'İşimiz Su' diyerek çıktığımız yolda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Şuan içme suyu depomuzun bakım ve yenileme işleri yapılıyor. Özellikle yaz aylarında yaşanan su sıkıntılarına çözüm getirmek için de bu depomuza bağlanacak olan 3 yeni sondaj kuyusu daha açacağız. Yeraltı suları ve basınçtan kaynaklı olarak meydana gelen üst katlara su ulaşımındaki güçlüğü de hidrofor tesisi ile aşılacak. Şuan tesisimizin inşasında sona yaklaşıldı. Faaliyet aldığımız zaman, artık üst katlarda ikamet eden vatandaşlarımızın su sorunu yaşamamasını amaçlıyoruz. Genel Müdürümüz Sayın Yaşar Coşkun da Muradiye konusunda özel bir hassasiyet gösteriyor" dedi.

        Muradiye'nin içme suyu hattı da yenilenecek

        Altyapı ihtiyaçlarını gidermek için çalışmalarına devam ettiklerinin altını çizen İçme Suyu Daire Başkanı Fevzi Demir, "Muradiye Mahallemizin yıllardır kanayan yarası haline gelen eski şebeke sorununu da çözüme kavuşturmak için çalışmalarımıza başladık. Gelişen yapısı ve artan nüfusuyla birlikte yeterli gelmeyen eski içme suyu hattımızı yenileyerek, daha sağlıklı, modern ve kesintisiz bir sistem oluşturacağız. Muradiye ve Akgedik TOKİ mevkiinde gerçekleştireceğimiz hat yenileme işlemimize dair proje çalışmalarımız Projeler Dairesi Başkanlığımızca sürdürülüyor" diyerek, ilerleyen dönemlerde de mahalleye ulaştırılan hizmetlerin devam edeceğini belirtti.

        (SC-Y)

        12.02.2017 16:58:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler