Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Altunyaldız STK Başkanları ile Seydişehir'de buluştu

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal'ın davetlisi olarak ilçeye geldi.

        Adile Baysal Kültür ve Sanat evinde düzenlenen programa katılan Altunyaldız, Bozkır, Yalıhüyük, AK Parti Seydişehir, Ahırlı ilçe başkanları ve STK Başkanları ile birlikte istişare ve değerlendirme toplantısında fikir alışverişinde bulundu.

        İlçenin sıkıntılarını, ihtiyaçlarını, ülkenin genel gündemini değerlendirmek için birlikte olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, "Milletvekilimiz, Ahırlı, Bozkır, Yalıhüyük, Seydişehir ve bölgemizin sıkıntıları ve sorunları ile bire bir ilgileniyor. Biz kendisine Seydişehir'in problemleri konusunda dosyalar verdik. Seydişehir'in ihtiyaçları, genel sıkıntıları ile ilgili sizlerin görüşlerini düşüncelerini bekliyor. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

        Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Konya'nın tarım, sanayi, ticaret, medeniyet ve kültür şehri olmanın yanında enerji üretim merkezi olma yolunda da mesafe kat edeceğini kaydetti. Yaptıkları çalışmalarda Konya'nın özellikle sanayi noktasında çok hızlı mesafe alan bir il konumunda olduğunu kaydeden Altunyaldız, yeni teşvikler, yeni tedbirler ve ayrıca yatırım projelerini meclisten geçirdiklerini belirtti. Ülkenin çok önemli bir gündemi olduğunu dile getiren Altunyaldız, 16 Nisan'da milletin takdirine ve oyuna sunulan anayasa değişikliğinin AK Parti olarak 316 milletvekili ve MHP'nin desteği ile komisyon ve genel kurul çalışmalarıyla tamamlandığını söyledi.

        Seydişehir, Ahırlı, Yalıhüyük, Bozkır, Hadim, Taşkent, Beyşehir hattına bakıldığı zaman Konya'nın Akdeniz ile olan bağlantısının görüldüğünü ifade eden Altunyaldız, "Beyşehir'de bağlantı çalışmaları devam ediyor. Seydişehir'de bağlantı çalışmasında çok önemli bir mesafe alındı. Alacabel Tüneli ve Antalya bağlantı yollarının yatırım programlarına alınması ile bu iş ivme kazandı. Anadolu Havzasının Akdeniz'e bağlanmasına dönük her türlü çalışma son hızıyla devam ediyor. Bir taraftan konteyner taşımacılığıyla Konya'da üretilen her şeyin Mersin'e indirilmesi için hızlı tren çalışması yoğun bir şekilde devam ediyor. Konya'nın üretim gücünü ve rekabeti artıracak her ürün doğrudan limanda gemiye yüklenerek dünyanın öbür tarafına gidecek. Rekabet gücünü artırarak ve maliyetleri aşağı çekerek mamullerimiz hızlıca ulaşmış olacak. Ayrıca Akdeniz Havzasını da Anadolu Havzasına ve turizm havzalarına ulaştırmak gibi bir misyon üstleneceğiz. Bunun yanında Seydişehir, hükümetin gücüyle, Türkiye'yi metal sanayine taşıyan alüminyum ile ona bağlı yan sanayisi ile organize sanayi bölgesi ile sizlerin üretim gücü ve ticareti ile Akdeniz deki bağlantı yolunda olması ile bölgemiz açısından çok büyük bir potansiyele sahiptir" dedi.

        Programa katılan STK başkanlarının ülke gündemine dair görüş ve düşüncelerini dinleyen özellikle Seydişehir için ortaya koydukları çalışmalar adına kendilerine teşekkür eden Altunyaldız, "Seydişehir ayakta ise, Seydişehir üretim merkezi, ticaret merkezi ve bir kavşak noktası ise bunlar sizlerin çalışmalarıyla. Bunu bir adım daha öteye nasıl taşıyabiliriz. Hangi projeyi Seydişehir'in kalkınması için eklemeliyiz ki Seydişehir rekabette daha iyi olsun, üretimde kapasiteyi artırsın, ulaşımda, lojistikte kendisini aşsın ve daha çok iş, daha çok istihdam oluştursun ve hacmi büyüsün. Seydişehir göç veren değil, göç alan şehir hüviyetini korumaya devam etsin. İşin özü burada... Nasıl projeler ortaya koyalım ki Seydişehir'de yaşayan vatandaşlarımız ve hemşehrilerimiz bundan istifade edebilsin. Sizlerden isteğim bu" şeklinde konuştu.

        Belediye Başkanı Mehmet Tutal'a düzenlediği program için teşekkür eden STK Başkanları, Milletvekili Altunyaldız'a görüş ve önerilerini sunarak taleplerini iletti.

        (AH-Y)

        13.02.2017 11:28:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler