Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Uzunköprü Devlet Hastanesi'nde 2016 yılında toplam 457 bin hasta tıbbi hizmet aldı

        (Fotoğraflı)

        Koray Ustabaşı

        EDİRNE (İHA) - Uzunköprü Devlet Hastanesi mesleki becerilerine, insan sevgisini de katarak tıbbın ve yeni teknolojinin imkânları doğrultusunda 2016 yılında 418 bin 024 ayaktan hasta, 10 bin 218 yatan hasta, 29 bin 279 diş muayenesi olmak üzere toplam 457 bin 521 hastaya tıbbi hizmet sunulduğu bildirildi.

        Edirne Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Basın ve İletişim Birimi'nden yapılan açıklamada, 2 bin 708 nitelikli ameliyat sayısı, 4 bin 314 hastaya diş protez yapımı, 6 bin 657 diyaliz seansı ile hizmet verildiği ve 697 hastanın da il dışından gelerek tedavileri için Uzunköprü Devlet Hastanesi'ni tercih ettiğini belirtildi.

        Edirne Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Basın ve İletişim Birimi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Uzunköprü Devlet Hastanesi'nde yeni açılan MR Ünitesi de hastalarımıza hizmet vermeye başladı. Evde Sağlık Hizmetleri ekibi 295 hastayı evinde tıbbi tedavi takibine alıp gerekli tedavi, tetkik ve pansumanlarını yapmıştır. Palyatif Bakım Ünitesi 2016 yılı içerisinde kapasitesi 7 yataktan 17 yatağa çıkarılmış, 109 hastanın yatarak bakımlarını sağlanmıştır. Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği koordinasyonuyla Uzunköprü Devlet Hastanesi'nde "Diyabet Okulu Çalıştayı" düzenlendi. Bu çalıştaydı il genelinde diyabet hastalarının alacağı eğitimler kararlaştırıldı" denildi.

        Uzunköprü Devlet Hastanesi eğitime de ağırlık vererek, çalışan personeline güvenlik raporlama sisteminin amacı ve önemi, UMKE, sağlıkta kalite standartları, hatalı ürün bildirimi, endoskopik cihazların temizliği, laboratuvarcıların akılcı kullanımı, numune alımı-transferi-saklanması, tetkik girişleri, işaret dili eğitimi, nutrisyon ekibi çalışma prosedürü, KBRN, diyabet ve yaşam, organ ve kan bağışı, hiperbarik oksijen, diyabetik hastalık, post op hastada hemşirelik bakımı, doğum fizyolojisi, yönetim süreçleri, ağız ve diş sağlığı, diksiyon eğitimi, kadın kanserleri, emzirme ve anne sütü eğitimleri verildiği açıklandı.

        (KU-BA-Y)

        13.02.2017 13:17:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler