Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ataç ve Çakırözer yeni anayasayı anlattılar

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ve Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ile birlikte İnönüler Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği üyeleri ile bir araya gelerek yeni Anayasa ile ilgili görüşlerini dile getirdiler.

        Burada konuşan Milletvekili Utku Çakırözer; "Türkiye'nin önünde ciddi ve kafa yorulması gereken bir mesele var biliyorsunuz önümüzdeki referandumum meselesi bir parti meselesi değil. Bu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP meselesi de değil bu mesele geleceğimiz ve çocuklarımıza nasıl bir Türkiye bırakacağız bunun meselesi. Şuanda getirilmek istenen rejim büyük önder Atatürk'ün bizlere bıraktığı Cumhuriyeti ve parlamenter sistemi ciddi anlamda temellerini sarsacak bir paket. Bu bir parti meselesi değil vatan meselesidir" dedi.

        Başkan Ataç; "Bağımsızlığa ve özgürlüğe inanıyorum"

        İnönü'nün önemli bir yer olduğunu vurgulayan Başkan Dt Ahmet Ataç ise; "İnönü benim hayatımda da çok önemli olan bir yer. İsmet Paşa benim için çok saygı değer bir insan. Cumhuriyet kurulduğunda rahmetli Atatürk hemen Cumhuriyeti ilan etti ve arkasından da İsmet İnönü çok partili sisteme geçti bu bağımsızlık demokrasi ilelebet olsun diye ve sistem hiç kimsenin iki dudağı arasında olmasın diye bu adımlar atıldı. Ama şimdi bir kişiye bağlı koca bir sistem bunu sürdüremez. Kaçınılmaz olarak Türkiye'nin başına çok daha kötü şeyler gelebilir. Ben Anayasa değişikliğine ve Başkanlık sistemine başlı başına karşıyım çünkü bağımsızlığa özgürlüğe inanan bir insanım" dedi.

        Dernek yönetimi konuşmaların ardından kendilerine verdiği desteklerden dolayı Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç'a plaket ve üzerinde kendi resminin olduğu bir kara kalem tablo hediye ettiler.

        (İHA-MET-Y)

        13.02.2017 16:10:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler