Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        FETÖ'den kapatılan öğrenci yurdu KYK'ya devredildi

        (Fotoğraflı)

        Vehbi Sarıhan

        MANİSA (İHA) - Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmalar kapsamında kapatılan 2 binalı öğrenci yurdu Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna devredildi.

        Manisa Kredi ve Yurtlar İl Müdürü Kemal Koçkaya, ve AK Parti İlçe Başkanı Muhammet Toy, Sarıgöl'de FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında kapatılan ve Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna devredilen 2 binalı öğrenci yurdunda incelemelerde bulundu. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna devredilmiş ve bu süreçte kurum tarafından Yunusemre, Turgutlu, Kula ve Soma ilçelerinde kız ve erkek yurtları hizmete girdiğini belirten Koçkaya, "Son olarak Sarıgöl ilçesinde de kuruma devredilen 2 binalı, 184 öğrenci kapasitesi ile öğrencilerin kullanımına uygun hale getirildi. Yurt ihtiyacı bulunan Sarıgöl ilçemizde de FETÖ/PYD terör örgütünden kurumumuza devredilen iki bina bulunmaktaydı. Bu binaların ihtiyaçlarını hızla gidererek iki blok olarak 102 erkek ve 82 kız öğrencimize barınma verecek hale getirdik. Mart ayında hizmete girmesini planlıyoruz. Bu önemli ihtiyacın giderilmesinde katkılarından dolayı Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç'a, Müsteşarımıza, Genel Müdürümüze ve Manisa AK Parti Milletvekillerimize de teşekkürü borç bilirim" dedi. Yurtların Mart ayında hizmete gireceğini belirten Koçkaya öğrencilerin yurt sıkıntılarının da ortadan kalktığını söyledi.

        (VS-AY-Y)

        13.02.2017 16:15:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler