Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Akşehir'de 'Matruşka' oyunu sahnelendi

        (Fotoğraflı)

        Cemal Filiz

        KONYA (İHA) - Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi tarafından kültürel etkinlikler kapsamında düzenlenen etkinlikler kapsamsında "Matruşka Oyun İçinde Oyun" isimli tiyatro sahnelendi.

        Ayşe Bayyurt ve Hakan Sönmez'in kaleme aldığı, Hakan Sönmez'in yönettiği, Cumhuriyetin Kuruluşu sonrasından 15 Temmuz darbe kalkışmasına kadar uzanan yakın Türkiye tarihinin anlatıldığı belgesel tadındaki 'Matruşka Oyun İçinde Oyun' isimli tiyatro, Akşehir Kültür Merkezi'nde iki seans halinde sergilendi. Oyun gündüz seansında öğrenciler için akşam seansında ise protokol ve vatandaşlar için sahnelendi. Oyunu Belediye Başkan Vekili Avukat Özgür Kaçar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Köseoğlu, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Eyüp Yılmaz, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, bazı kamu kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş ve öğrenci izledi.

        Türkiye'nin yakın tarihinde üzerine oynanan bir dizi oyunun mizahi bir tarzda sahneye aktarıldığı tiyatro oyununda, çok partili hayata geçiş, merhum Başbakan Adnan Menderes'e kurulan oyunla Menderes'in idamı, 12 Eylül darbesi, 28 Şubat süreci, başörtülü öğrencilerin okullara alınmaması, okuduğu şiir bahane edilerek yargılanıp mahkum olan ve artık 'muhtar bile olamaz' denilen Recep Tayyip Erdoğan'ın hikayesi, Gezi Olayları ve 15 Temmuz darbe kalkışması anlatıldı.

        Cem Kurtoğlu, İdil Aladağ, Metin Yıldırım, Çağrı Gökbak, Zeynep Bone, Çağdaş Çankaya ve Nurgül Açık gibi önemli isimlerin rol aldığı oyun sonunda izleyiciler oyuncuları ayakta alkışladı. Oyun sonunda Belediye Başkan Vekili Avukat Özgür Kaçar tarafından tiyatro oyuncuları adına Oyuncu Cem Kurtoğlu'na bir plaket takdim edilirken, tiyatro ekibi de, kendilerini Akşehirli tiyatro severlerle buluşturan Akşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

        (CF-AH-Y)

        14.02.2017 10:23:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler