Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kartaltepe Kent Ormanı'nda aynı anda 2 bin 222 kişi piknik yapabilecek

        ANKARA (İHA) - Keçiören'in gözdesi Kartaltepe Kent Ormanı'nın hem kapasitesi artırıldı hem de yeni fidanlar toprakla buluştu.

        Keçiören Belediyesi insanı doğaya yakınlaştıran ve doğayı koruyan çalışmalarıyla takdir toplarken, yeşil alan miktarını da her geçen gün artırıyor. Yılda ortalama 33 bin ağaç diken Belediye, ayrıca mesire alanlarında vatandaşların keyifli zaman geçirmesi için de gerekli çalışmaları yapıyor. Keçiören'in ilk mesire alanı olan Kartaltepe Kent Ormanı'nda yapılan çalışmalar sonrası 2 bin 222 kişi aynı anda piknik yapabilecek. Kartaltepe Kent Ormanı'nın kapasitesi artırılırken, dikilen ağaç sayısı ise 50 bine ulaştı.

        Ovacık Mahallesi'nde Semerkand Kültür Merkezi ve Ankara Forum'un karşısında toplamda 1 milyon 126 bin metrekarelik bir alana kurulu Kent Ormanı'nda açık havanın tadını çıkarmak isteyenler hem pikniklerini yapabiliyor hem de spor alanı olarak burayı tercih ediyor. Yapılan yeşil alan çalışmaları sonrası Keçiören Belediyesi kişi başına düşen yeşil alan miktarını 5,93 metreye çıkardı. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, hedeflerinin 2019 yılında 7 metre, 2023 yılında 10 metre olduğunu açıkladı.

        (BC-CC-Y)

        14.02.2017 10:44:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler