Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sevgililerin tercihi yeni trend 'Teraryum'

        (Fotoğraflı)

        Ertuğrul Yüksel

        ZONGULDAK (İHA) - 14 Şubat Sevgililer Günü'nde sevgilisine hediye almak isteyen vatandaşlar çiçekçilere akın ederken, vatandaşlar en çok bu yıl modası olan teraryuma ilgi gösteriyor.

        Zonguldak Alaplı ilçesinde çiçekçilik yapan Süleyman Yavuz, her sene olduğu gibi bu yıl da Sevgililer Günü sebebiyle gül satışlarında aşırı bir yoğunluk olduğunu belirtti. Yavuz, Sevgililer Günü nedeniyle en çok yoğun ilgi olarak gül ve bu sene yeni trend olan cam yada plastik fanuslarda canlı bitkilerden oluşturulan minik bahçeler anlamına gelen "teraryum" olduğunu ifade etti.

        Sevgililer Günü'nde gülden sonra en çok ilgi gösterilen ,bu yıl modası olan Teraryum olduğunu söyledi. Yavuz, "Birkaç günden beri bayağı yoğunuz .Bugün en çok gül sattık. Beyler , eşlerine genellikle gülleri tercih ederken ve son zamanlarda popüler hale gelen teraryumları çok tercih edildiğini görüyoruz. Teraryumlar üzerinde özel tasarlanmış, özel olarak seçilerek uygulanmış bitkiler. İnsanlar doğayla daha yakın olsun diye tercih ediyorlar. Bu yüzden de cam fanuslar içinde Şık duruyor, daha çok tercih ediliyor. Bu yıl teraryumlar bayağı rağbet görüyor" ifadelerini kullandı.

        (EY-OA-Y)

        14.02.2017 12:07:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler