Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sultan Şehir ve Kültür ve Kardeşlik Gecesi düzenlendi

        (Fotoğraflı)

        Uğur Yiğit

        SİVAS (İHA) - Sivas'ta 7. Sultan Şehir Kültür ve Kardeşlik Gecesi düzenlendi.

        Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halk Oyunları Derneğinin (SİFAHOD) organizasyonuyla yapılan program Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Gece, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

        Programda konuşan Vali Davut Gül bu tür organizasyonların ülkeleri, toplumları birbirine yaklaştırdığını belirterek, "Ülkelerin gelişmişliğine baktığınızda parayla, pulla, teknoloji ile yapılacak işler var, bir de kültür ve medeniyet var. Kültür ve medeniyeti para ile inşa edemezsiniz. Kültür ve medeniyet yılların birikimi, bu tür etkinliklerin sonucu ve insanların hafızasında kalan, onların ürettikleri, nesilden nesile aktarılan değerlerdir." dedi.

        Belediye Başkanı Sami Aydın ise Sivas'ın bir kültür şehri olduğunu belirterek, "Sivas, Anadolu'nun kadim şehirlerinden birisi. Böyle bir şehirde böyle bir organizasyonun gerçekleşmesi bizleri son derece mutlu etti." diye konuştu.

        SİFAHOD Başkanı Ahmet Ayık, geleneksel hale getirdikleri gecenin yedincisini yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, katkı sağlayan ve destek veren herkese teşekkür etti.

        Konuşmaların ardından gecede Azerbaycan, Kırgızistan ve Elazığ'dan gelen aşıklar ile Karapapak Türkleri kardeşlik üzerine deyişler söylerken fasıl heyeti ise Sivas yöresinden türküler seslendirdi. Program, plaket töreni ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından son erdi.

        (UY-SK)

        14.02.2017 12:53:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler