Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Oltu Eski Hükümet binası tarihe karıştı

        (Fotoğraflı)

        Dursun Murat Aydın

        ERZURUM (İHA) - Oltu Hükümet binası yenisinin yapılmasının ardından iş makineleriyle yıkılarak tarihe karıştı. 1970 yılından 2016 Kasım ayına kadar yarım asra yakın bir süre ilçeye hizmet veren Hükümet binası içinde barındırdığı birçok hatıra ile birlikte yıkıldı. Hizmet yılını tamamladığı için ağır iş makineleri ve vinçler tarafından birkaç saat içinde yerle bir olan binada faaliyet yürüten tüm kurumlar yeni binaya taşınmıştı.

        Yıkılan eski Hükümet binasının yeri mevcut Hükümet Meydanına katılarak kent meydanı yapılacak. Hükümet binası ve bahçesinin bulunduğu alan ilkbaharda peyzaj çalışması yapılarak kent meydanı olarak kullanılacak. Alanda bulunan Atatürk anıtı ise yerinden sökülerek uygun bir yere taşınacak.

        46 yıl boyunca hizmet veren bina sadece bir günde yıkılırken içerisinde yaşanan onca anı ve hatırada birlikte yerle bir oldu.

        (DMA-ÖB-Y)

        14.02.2017 14:09:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler