Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Arifiye'de projeler bir bir hayata geçiyor

        - Arifiye'ye ikinci cadde

        (Fotoğraflı)

        Burak Can Tokyürek

        SAKARYA (İHA) - Arifiye Belediyesi, Atatürk Caddesinin trafik yoğunluğunu azaltmak için ikinci bir cadde projesini hayata geçiyor.

        Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Arifiye'de yaşanan trafik yoğunluğu nedeni ile Atatürk Caddesine paralel ikinci bir cadde oluşturmak için düğmeye bastıklarını açıkladı.

        Arifiye Kaymakamı Adem Yazıcı ve Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nu makamında ağırladı. Ziyarette, Sakarya Büyükşehir Belediyesinin Arifiye'de hayata geçireceği yaşam alanı ve köprü projesi ile Arifiye Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Arifiye'yi, Büyükşehir Belediyesi Otogar kavşağına bağlayacak 20 metre genişliğindeki yeni cadde projeleri ele alındı.

        Arifiye'ye değer katacak projeler bir bir hayata geçiyor

        Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, "Arifiyemizi geliştirecek ve değer katacak projeler bir bir hayata geçiyor. Müjdesi Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu tarafından verilen, Arifbey Mahallesi İmam Hatip Lisesi arkasındaki 9 bin metrekarelik alana yapılacak olan Yaşam Alanı Projesi ve ilçemizin ulaşımına büyük bir katkı sağlayacak olan 70 metre uzunluğundaki Nehirkent Köprüsü Projeleri ile belediyemizce, Arifiye Merkezi Otogar kavşağına bağlayacak olan 20 metre genişliğindeki cadde projesini hayata geçireceğiz" diye konuştu.

        Arifiye merkezdeki trafiği rahatlatacağız

        Başkan Karakullukçu, "Arifiyemizde ulaşımda kilit rol oynayan Atatürk Caddesinin çok yoğun oluşu ve trafikte aksamalar nedeni ile Atatürk Caddesine paralel ikinci bir cadde oluşturmak için düğmeye bastık. Şu anda gerekli izinler ile ilgili işlemler tamamlanmak üzere. Kısa bir zaman içerisinde bu caddeyi üst geçit ile irtibatlandırarak merkezdeki trafiği önemli ölçüde rahatlatacağız. Böylece, Neviye, Cumhuriyet ve Fatih Mahallelerinden gelen araçlar, ilçe merkezine girmeden direk olarak otogar kavşağına kadar gidebilecek" ifadelerini kullandı.

        Arifiye'de 9 bin metrekarelik alan üzerine 'Yaşam Alanı Projesi'

        Arifiye'de yaşam alanı projesini hayata geçireceklerini ifade eden Başkan Karakullukçu "Büyükşehir Belediyemiz tarafından ilçemizde 9 bin metrekarelik alan üzerine, içerisinde vatandaşımız için tüm gereklilikleri barındıran Yaşam Alanı Projesi ile Arifiyeli hemşerilerimiz ve Sakaryalılar Gölbaşı Parktan sonra yeni ve Modern bir Parka daha kavuşacak. Büyükşehir Belediyemizce Nehirkent Mahallemizde, Sakarya Nehri üzerine inşa edilecek olan 70 metrelik köprü sayesinde, Arifiye Merkez ile Mollaköy, Hacıköy, Çaybaşı Fuadiye, Türk Çaybaşı, Kemaliye, Semerciler, Karaçomaklar gibi Sakarya Nehrinin karşı kıyısında bulunan mahallelerimiz arasındaki ulaşım dahada rahatlayacak" dedi.

        (BCT-İÇ)

        14.02.2017 16:04:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler