Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muhtarlara bilgisayar, Yeniköy'e saha

        (Fotoğraflı)

        BURSA (İHA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Orhangazi Yeniköy'e yaptırılan nizami ölçülerdeki futbol sahası hizmete açılırken, ilçedeki 26 muhtarlığa da bilgisayar ve yazıcı hediye edildi.

        Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar yaptığı 950'ye yakın bilgisayar ve yazıcı desteğine Orhangazili muhtarları da ekledi. Orhangazi İlçesi'nde bilgisayarı bulunmayan veya bilgisayarları ihtiyacı karşılamayan 26 muhtarlığa bilgisayar ve yazıcı hediye edildi. Orhangazi Muhtarlar Derneği'nde düzenlenen bilgisayar dağıtım töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, mahalli idarelerin daha güçlü bir altyapıya kavuşması amacıyla başlattıkları bilgisayar ve yazıcı desteği uygulamasında artık sona yaklaştıklarını söyledi. Bugüne kadar tüm ilçelerde 950'nin üzerinde bilgisayar ve yazıcı dağıtımı yaptıklarını dile getiren Başkan Altepe, Orhangazi'de eksik kalan 26 muhtarlığın da artık teknolojik olarak bir eksiğinin kalmadığını söyledi.

        Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet alanı gözetmeksizin, ihtiyaç nerede ise orada olmaya çalıştıklarını dile getiren Başkan Altepe, "Orhangazi'de Keramet kaplıcalarından zeytinciliğin geliştirilmesine, altyapının iyileştirilmesinden kırsal kalkınmaya kadar her alanda çalışıyoruz. Orhangazi Belediyesi ile işbirliği içinde yaşam kalitesini en üst seviyeye çıkarmaya çalışıyoruz. Muhtarlarımızın eksiği olan bilgisayarlar da yenilendi. Orhangazi için ne yapsak az. Hayırlı olsun" dedi.

        Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan da demokrasinin temel taşları olan muhtarların ulaşılabilir hizmet vermesinin büyük önem taşıdığını söyledi. Orhangazi'nin önemli bir gelişim içinde olduğunu belirten Çağlayan, bu gelişime verdikleri destek nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti.

        Orhangazi Muhtarlar Derneği Başkanı Kadri Ergen de muhtarların daha hızlı ve etkin hizmet sunmasını sağlayacak bilgisayarlar için Başkan Altepe'ye teşekkür etti. Ergen, günün anısına ilçe muhtarlarına verdikleri destekler nedeniyle Orhangazi Belediye Başkanı Çağlayan ve Başkan Altepe'ye teşekkür plaketi verdi.

        Yeniköy'e futbol sahası

        Bursa'yı sporda da marka kent haline getirme hedefiyle tesisleşme hamlesinde rotayı ilçelere çeviren Büyükşehir Belediyesi, Orhangazi'ye bir spor tesisi daha kazandırdı. Daha önce Orhangazispor Kulübü için yaptırılan spor sahasını hizmete açan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Yeniköy Mahallesi'ne 76x110 metre ebatlarında sentetik çim futbol sahası kazandırdı. Yaklaşık 1,2 milyon TL'ye mal olan ve 320 kişilik kapalı tribünü de bulunan saha törenle hizmete açıldı.

        Sağlıklı bir gelecek inşa etmenin en önemli yolunun spordan geçtiğini dile getiren Başkan Altepe, "Biz istiyoruz ki, gençlerimiz daha sağlıklı, sporcu, idealist ve birikimli olsun. Bu nedenle kent merkezinde olduğu gibi ilçelerimize de yeni spor tesisleri kazandırıyoruz. Daha önce Orhangazispor Kulübü'ne yaptığımız sahayı açmıştık. Şimdi de Yeniköy'e bir saha kazandırdık. Yeni yaptığımız tesis sayısı 250'ye yaklaştı. Yeni spor tesisi projelerimiz de devam ediyor. Bölge gençliğine hayırlı olsun" dedi.

        (MŞ)

        14.02.2017 16:07:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler