Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Tuna, Sevgililer Günü'nde 5 bin gül dağıttı, 30 çiftin nikahını kıydı

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde vatandaşlara 5 bin adet gül dağıtarak, Mersinlilerin Sevgililer Günü'nü kutladı. Tuna, ayrıca 30 çiftin de nikahını kıydı.

        Başkan Tuna, ilk olarak Kuvayi Milliye Caddesi üzerindeki Kültür Sanat Kaldırımında vatandaşlara gül dağıttı. Tuna, daha sonra Mersin Yardım ve İyilik Vakfı Huzurevi sakinlerinin ve ardından belediye personelinin Sevgililer Gününü kutladı. 7'den 70'e herkese kırmızı gül veren Tuna, gül dağıtımı sırasında güzergah üzerinden geçen minibüsteki yolcuları da unutmayarak, onlara da gül verdi.

        Etkinlikte bir açıklama yapan Tuna, her günün sevginin öne çıktığı gün olmasını dileyerek, sevginin, toplumların huzur içinde yaşayabilmesi için vazgeçilmez bir unsur olduğunu söyledi. Tuna, "Sevginin yaşatılması noktasında bir farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşlarımıza gül dağıtarak, Sevgililer Gününü kutladık. Sevgi bazen Hak'tır, bazen anadır, bazen canandır, bazen vatandır. Zor süreçten geçtiğimiz bu günlerde toplumumuzda sevginin, barış ve mutluluğun öne çıkması dileğiyle herkesin Sevgililer Gününü kutluyorum" dedi.

        Hayvanlara karşı da sevgi ve hoşgörü ile yaklaşılması gerektiğine dikkat çeken Tuna, huzurevindeki mini hayvanat bahçesini de gezerek, "Aynı dünyayı paylaştığımız bütün hayvanlara karşı, her gün sevgi dolu olalım. Onların da birer canlı olduğunu unutmayalım" diye konuştu.

        Öte yandan Toroslar Belediyesi Evlendirme Müdürlüğü, 14 Şubat'ta yoğun bir mesai harcayarak, evlilik tarihlerini özellikle 14 Şubat'a denk getiren 30 çiftin nikah akitlerini gerçekleştirdi. Sevgililer Gününde dünya evine giren çiftleri yalnız bırakmayan Başkan Tuna, çiftlerin nikahlarını kıyarak, bir ömür boyu mutluluklar diledi. Çiftlerden hayatlarından sevgiyi hiçbir zaman eksik etmemelerini isteyen Tuna, ailenin Türk toplumunda en kutsal kurumlardan biri olduğuna vurgu yaptı.

        (KYM-Y)

        14.02.2017 17:26:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler