Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eczacılık fakültesi öğrencileri önlük giydi

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Arslantaş

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde eğitim gören 62 öğrenci düzenlenen törende önlük giydi.

        Geçtiğimiz dönem ilk defa öğrenci alan Adıyaman Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde eğitim gören 62 öğrencinin önlük giyme töreni Merkezi Derslikler B2 Konferans Salonunda yapıldı.

        Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyit Temir, Prof. Dr. Ali Aydın, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İdris Türel, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Koca, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramilya Yarullina Yıldırım, akademik ve idari personel, öğrenciler ile öğrenci velileri katıldı.

        Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende günün anlam ve önemine dair açılış konuşmasını Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İdris Türel yaparak, fakültenin kuruluşunu anlattı.

        Eczacı Odası Temsilcisi Eczacı Harun Özsayın yaptığı konuşmada, öğrencilik yıllarından bahsederek eczacılık mesleği hakkında bilgi verdi.

        Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü yaptığı konuşmada, öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulunarak ilaç firmaları hakkında bilgiler verdi. Yabancı ilaç firmalarının bir kartel oluşturduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Gönüllü yerli ilaç üretilmesi gerektiğini vurguladı. Eczacılık mesleğinin önemine değinen Prof. Dr. Gönüllü eczacılığın ve ilaçların insan ve toplum sağlığına etkilerinden bahsetti.

        Öğrencilere çeşitli tavsiyelerde de bulunan Prof. Dr. Gönüllü insanın eline, beline ve diline sahip olması gerektiğini vurgulayarak öğrencilere çalışmasını, akıllı çalışmasını, ilimle ve bilimle çalışılması gerektiğini söyledi.

        Öğrencilere kendilerine aileleri tarafından verilen bir emanet olduğunu dile getiren Prof. Dr. Gönüllü iyi çalışılmasını, ekstra kaynakların araştırılmasını ve alanlarıyla ilgili literatüre hakim olmalarını belirtti.

        (AHM)

        14.02.2017 17:28:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler