Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Baloğlu'ndan Konya Yazma Eserler Bölge Kütüphanesi müjdesi

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Konya'nın önemli projelerinden biri olan Konya Yazma Eserler Bölge Kütüphaneleri ve Hizmet Binası yapımı için proje ihale sürecinin tamamlandığını açıkladı.

        Proje hakkında bilgi veren Mustafa Baloğlu, "Türkiye genelindeki üç bölge müdürlüğünden biri olan Konyamızda kültür tarihinin birinci elden ve milli kültür mirasımızın kaynaklarından olan yazma eserlerin korunması ile ilgili olarak, kurulduğu günden bu güne kadar birçok önemli faaliyete imza atmış olan Konya Yazma Eserler Bölge Kütüphaneleri ve Hizmet Binası yapımı için merkez Karatay İlçe Belediye Meclisince Kültür Havzası içerisinde tahsis edilen Çayır Mahallesi 1974 ada, 8, 12, 13 parselde yaklaşık 15 bin metre kare arsa üzerine yaklaşık 9 bin 500 metre kare inşaat alanına sahip proje ihale süreci tamamlanmıştır. Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı ve Konya Valiliğince yapılan görüşmelerde inşaatın yapım ihalesinin, Konya Valiliği bünyesinde yer alan Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca yapılması, proje ve yapım kontrollük işlerinin de Konya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce yürütülmesi kararlaştırılmıştır. Söz konusu inşaat işiyle ilgili 2016-2017 yılına gerekli ödenek tahsis edilmiş olup, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığına aktarılmıştır. Konya Yazma Eserler Bölge Kütüphaneleri ve Hizmet Binası yapım ihalesi 14 Mart 2017 tarihinde yapılacaktır. Konyamız için çok önemli bir kültür yatırımı olan kütüphanemizde birbirinden değerli yazma eserler akademisyen ve asistanların hizmetine sunulacaktır. Ayrıca mevcut kitap şifahanelerinin teknik imkan ve uzman personel yapısı genişletilerek bir çok nadide eserin restorasyonu ve yeniden hayat bulması sağlanacaktır. Kütüphanede ayrıca Hat Müzesi kurulacak ve birbirinden değerli hattatlarımızın nadide eserleri bir arada sergilenmiş olacaktır. Bu güzel hizmetin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür eder, Konyamıza değer katacak bu güzel eserin hayırlı olmasını dilerim" dedi.

        (AH-Y)

        15.02.2017 10:48:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler