Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Öğrenciler, şiir ve kompozisyonlarıyla Mehmet Akif'i anlatacak

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Beyoğlu Belediyesi ve Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü; İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma haftası dolayısıyla birlikte ödüllü Şiir ve Kompozisyon Yarışması düzenleniyor. İlçede eğitim gören ortaokul ve lise öğrencilerinin katılabileceği yarışmaya öğrenciler, 24 Şubat 2017'ye kadar okul müdürlüklerinden başvuruda bulunabilecekler.

        Beyoğlu Belediyesi, İstiklal Marşı'mızın şairi Mehmet Akif Ersoy'u tanımak ve milli birlik ve beraberlik ruhunu yeniden hatırlatmak amacıyla muhteşem bir yarışmaya imza atıyor. Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi ve Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma haftası dolayısıyla"İstiklalden İstikbale Milli Birlik Şuuru"konulu ödüllü Şiir ve Kompozisyon yarışması düzenliyor.

        Öğrenciler şiir ve kompozisyonlarıyla milli şairi anlatacak

        İlçe genelinde eğitim gören Ortaokul ve Lise öğrencilerinin katılabileceği yarışmaya; Ortaokul öğrencileri şiirleriyle, lise öğrencileri ise kompozisyon eserleriyle katılım sağlayabilecek. 9 Şubat 2017'de başlayan yarışmaya 9 Mart 2017'ye kadar okul müdürlüklerinden başvuru yapılabilecek.

        Tüm eserlerin yarışmanın adı ve konusuna uygun olmalı

        Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel ortaokul ve lise kademelerinde eğitim gören öğrencilerin katılabileceği yarışmaya her öğrenci bir eser gönderebilecek. Yarışmanın şartları arasında, 'Tüm eserlerin yarışmanın adı ve konusuna uygun olması', 'Eserlerin orijinal olup herhangi bir yerden alıntı veya kopya olmaması ve daha önceden yarışmaya katılmamış ve herhangi bir yerde yayınlanmamış olması' ve 'Yarışma sonunda ödül alan/almayan eserlerin bütün telif haklarıyla Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Beyoğlu Belediyesi tarafından satın alınmış gibi işlem görmesi' gibi maddeler bulunuyor.

        Kazananları özel olarak kurulan jüri belirleyecek

        Yarışma için en az 3, en fazla 5 kişiden oluşan bir jüri kurulacak. Jüri, Turabibaba Kütüphanesi' ne gönderilen Beyoğlu geneli tüm resmi ve özel okulların ortaokul kademelerinden kendi okullarında ilk üçe hak kazanan eserler arasında değerlendirme yaparak şiir ve kompozisyon kategorilerinden Beyoğlu İlçe birincisi, ikincisi ve üçüncüsü ile mansiyon eseri belirleyecek.

        Dereceye giren öğrenciler ödüllendirilecek

        Yarışmada şiir ve kompozisyon kategorilerinde dereceye giren öğrenciler, 13 Mart 2017 Pazartesi düzenlenecek Ödül Töreni ile hediyelerini alacak. Yarışmada her iki kategorinin birincilerine Laptop, ikincilerine Tablet, üçüncülerine ise Bisiklet hediye edilecek. Mansiyon ödülü olarak da kitap seti hediye edilecek. Ayrıca yarışmaya katılıp derece alan tüm öğrencilere "Katılım Belgesi" ve Beyoğlu İlçe genelinde derece alan ilk üç öğrencinin öğretmenlerine "Teşekkür Belgesi" takdim edilecek. İlk 10'a giren eserler kutuphane.beyoglu.bel.tr adresinde yayınlanacak.

        (HB-BA-Y)

        15.02.2017 11:25:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler