Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Toroslar'da 10 bin çam fidesi toprakla buluşuyor

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, tohumdan alıp kendi serasında yetiştirdiği 10 bin adet çam fidesini park ve yeşil alanlara dikiyor.

        Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'nın göreve geldiği 13 yılda ilçedeki yeşil alan miktarının bir milyon 200 bin metrekareye, park sayısının da 56'dan 174'e ulaştırıldığı bildirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Tuna, dikilen ağaçların uzun ömürlü olması ve nesilden nesle ulaşması için iklim şartlarına uygun ağaç ve bitki türleri seçtiklerini belirtti. Hem yeşil dokuyu arttırmak hem de şehrin giriş ve çıkış noktalarına görsel ve estetik bir değer katmak amacıyla peyzaj ve ağaçlandırma çalışmalarına önem verdiklerini vurgulayan Tuna, "Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından gerçekleştirilen ağaç ve mevsimlik çiçek dikim çalışmalarımıza ilçemizin muhtelif noktalarında devam ediyoruz. Tohumdan alıp kendi seramızda yetiştirdiğimiz 10 bin adet çam ağacını toprakla buluşturuyoruz. Gelecekte sağlıklı nesiller ve temiz doğa için daha çok fidan dikmeliyiz" dedi.

        Fidan dikmek kadar onu korumanın da önemine değinen Tuna, "Bu alanlara sahip çıkmaları yönünde çocuklarımıza ve vatandaşlarımıza güveniyoruz" ifadelerini kullandı.

        (KYM-Y)

        15.02.2017 12:07:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler