Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Meram Belediyesinden "İyi ki Doğdun Bebek" projesi

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi "İyi ki Doğdun Bebek" projesiyle ilçede yeni doğan bebeklerin ailelerini ziyaret ediyor.

        "İyi ki Doğdun Bebek" projesiyle yeni doğan bebeklerin ailelerinin ziyaret edilerek hem tebrik edildiğini hem de bebeklerin sağlık kontrollerinin yapıldığını kaydeden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Uygulama kapsamında geçen yıl 4 bin 282 aile ziyaret edildi. 2014 yılında 4 bin 118, 2015 yılında ise 4 bin 542 aile ziyaret edilmiştir. Her yıl ortalama 4 bin 300 aile ziyaret ediliyor" dedi.

        Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, Meram Toplum Sağlığı Merkezinden alınan bilgiler doğrultusunda bu ziyaretleri gerçekleştirdiğini söyleyen Başkan Toru, "Sağlık ekiplerimiz yaptığı ziyaretlerde bebeğin sağlık durumunu kontrol ediyor. Aile tebrik edilirken çeşitli hediyeler de veriliyor. Ayrıca bebek sağlığı ve anne sütünün önemi konusunda da annelere eğitici yayınlar veriliyor" ifadelerini kullandı.

        Yaşanılabilir bir Meram için farklı alanlarda projelerin devam ettiğini vurgulayan Başkan Toru, "İmar revizyon çalışmaları, kentsel dönüşüm ve diğer fiziki hizmetlerle birlikte sosyal projelere de önem veriyoruz. Bir yandan farklı mahallelerimize yeni sosyal tesisler kazandırırken bir yandan da sosyal projelere ağırlık veriyoruz. 'İyi ki Doğdun Bebek' projesi de bunlardan biri. Bu projeyi de de diğer hizmet ve yatırımlarımızda olduğu gibi ilçemize yeni bağlanan mahallelerde de merkezdeki mahallelerle aynı titizlikle uygulamaya devam ediyoruz" diye konuştu.

        (US-AH-Y)

        15.02.2017 12:58:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler