Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Toplanan cam atıklarla 700 bin KWH elektrik tasarrufu sağlandı

        - Ataşehir'de Cam Dostu İşletme Projesiyle 2 bin 6 ton atık cam toplandı

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Bakırhan - Mustafa Biçer

        İSTANBUL (İHA) - Ataşehir Belediyesi tarafından başlatılan Cam Dostu İşletme Projesiyle toplanan 2 bin 6 ton atık cam ile 700 bin KWH elektrik ve 200 bin litre petrol tasarrufu sağlandı. Projeye katılan işletmelere cam dostu işletme tabelası verildi.

        Ataşehir Belediyesi öncülüğünde yürütülen Horeca Cam Dostu İşletme Projesi kapsamında en fazla cam toplayan otel, AVM ve işletmelere ışıklı cam dostu işletme tabelası verildi. Ataşehir Belediyesi tarafından başlatılan, Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO), iki cam firması işbirliğiyle gerçekleştirilen cam dostu işletme projesi kapsamında yüzde 100 dönüştürülebilen bir nesne olan camın kullanıldıktan sonra çevre kirliliğinin önlenmesi ve tekrar ekonomiye kazandırılması amacıyla ilçede Ataşehir sınırları içinde bulunan 11 otel, 83 kafe ve restoran, 7 alışveriş merkezi ve 21 site projeye dahil edilerek bilgilendirme yapıldı.

        700 bin KWH elektrik tasarrufu

        Proje başlangıcında Ataşehir'de sahaya 156 cam kumbarası konulurken proje süresi boyunca bu sayı 281'e çıkarıldı. Proje kapsamında ilçede 14 bin haneye atık cam konusunda bilgilendirme yapılırken 11 bin öğrenciye cam dostu eğitimi verildi. Yine proje kapsamında otel personellerine atık camların yönetimi konusunda eğitim verildi. Bu kapsamda atık camlar, evsel atıklara ve diğer ambalajlara karışmadan ayrı noktalarda toplandı. 2016 yılı içinde ilçeden toplanan 2006 ton cam atık ile 702 .100 KWH elektrik, ve 200 bin 600 litre petrol tasarrufu sağlandı. Projeyle birlikte 1 milyon 344 bin 20 kilogram karbonmonoksidin de doğaya salımı önlenmiş oldu.

        Proje ortakları katıldı

        Projeye katılarak işletmelerinde en fazla cam toplayan otel, alışveriş merkezi ve işletmelere Ataşehir Mustafa Saffet Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle ışıklı cam dostu işletme tabelası verildi. Törene Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Hışman, Sadık Kayhan, ÇEVKO Genel Sekreteri Mete İmer, Şişecam Çevre Sistemleri Anonim Şirketi Müdürü Volkan Aydeniz, Özen Cam Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özen ile projeye katkı sağlayan otel, alışveriş merkezi ve işletmelerin yöneticileri katıldı.

        Cam dostu tabela verildi

        Programda konuşan Ataşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman, "Çevreyi korumak adına cam ürünleri kaynağından toplamak adına böyle bir proje gerçekleştirdik. Şu bilinmelidir ki cam diğer dönüşüm malzemelerinden farklı olarak yüzde 100 dönüşebilen bir malzeme. 2 yıldır proje ortaklarımızla bu çalışmaları yürüttük. Öncelikle ilçemizdeki otel, alışveriş merkezi ve kafeler ile birlikte çalıştık. Bu projeye katkı sağlayan farkındalık yaratan işletmelerimize ışıklı cam tabelalar vereceğiz. Bugüne kadar bize katkı saplayan destek olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

        Yapılan konuşmaların ardından işletmelerindeki cam atıkları ayrı bir şekilde toplayarak dönüşümlerini sağlayan otel, alışveriş merkezi ve işletmelere ışıklı cam dostu işletme tabelası proje ortaklarına ise hediye takdim edildi.

        (MB-HB-SO-Y)

        15.02.2017 13:14:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler