Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Çerçi, mahalle başkanlarının eşleriyle buluştu

        (Fotoğraflı)

        MANİSA (İHA) - Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, AK Partili mahalle başkanlarının ve koordinatörlerinin eşleri ile bir araya geldi. Konuşmasında referandum sürecinin önemine değinen Başkan Çerçi, "Türkiye, büyük devlet olma yolunda hızla ilerliyor. Bu süreçte son kararı millet verir" dedi.

        Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, ilçe sınırları içerisinde bulunan mahallelerin AK Partili mahalle başkanlarının ve koordinatörlerinin eşleriyle bir araya geldi. Çetinkaya Pastanesinde gerçekleştirilen programa Başkan Çerçi'nin yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci, AK Parti Yunusemre Kadın Kolları Başkanı Şükran Irmak, Yunusemre Toplum Sağlığı Başkanı Uzman Dr. Ümit Atman, Yunusemre Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Doğdu, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Şaver Yüksel, Halkla İlişkiler Müdürü Hüseyin Bayık katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, toplantıya gösterilen ilginin kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

        AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci de, Türkiye'nin içinde bulunduğu referandum sürecine değinerek, "Biz toplum olarak bayanlara çok değer veren bir toplumuz. Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır, bir anne vardır. Bizleri desteklediğiniz için, bizlerin yanında olduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bu referandum sürecinde yine yanımızda olmanıza ihtiyacımız var. Sizlerin de desteğiyle inşallah güzel bir netice alacağız. Daha güzel yarınlara ülkemizi hep birlikte hazırlayacağız" diye konuştu.

        'Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla hareket ediyoruz'

        Katılımcılara seslenen Başkan Çerçi de, mahalle başkanlarının ve eşlerinin mahallenin sorunlarını belirleme konusunda önemli bir sorumluluğu olduğunu kaydetti. Belediyenin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Çerçi, "Sosyal ve kültürel faaliyetlerin yapılabileceği mekanlar açıyoruz. Özellikle hanımlarımıza yönelik açtığımız lokaller, kadınlarımız tarafından büyük ilgi görüyor. Göreve geldiğimizde sosyal tesisimiz yoktu. Şu anda hanım lokallerimiz, kültür merkezlerimiz, aile yaşam merkezlerimiz, çocuk bakım evlerimiz, taziye evlerimiz var. 15 tane sosyal tesisimizi hizmete soktuk. Bunların sayısını arttırmayı, daha çok vatandaşımıza ulaşmayı hedefliyoruz. Sosyal belediyecilik alanında örnek çalışmalar yaptığımızı düşünüyorum. Bize uzanamayan ya da bizim el uzatmadığımız yardıma muhtaç kimse kalmasın diye örnek alınan çalışmalar yapıyoruz. Bir de şehrin geleceğinin imarı var. Her sene nüfusu 10 bin civarında artan bir belediyeyiz. 10 sene, 20 sene sonra ne olacak? Şehir nereye gidecek? Bu kadar göç nereye yerleşecek? Bunların yanı sıra gelen insanlara istihdam diye bir derdimiz var. Yeni sanayi alanlarının kurulması gerekiyor. Biz bunlar için mesai mefhumu gözetmeden çalışıyoruz. Bütün bu çalışmaların yanı sıra kentsel dönüşüm modelleriyle, kentin çarpık imarının düzeltilmesi, modern şehirciliğin burada yerleştirilmesi gerekiyor. Bizler bunun için de gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bunlar AK Partili belediyelerin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan öğrendiği şehircilik vizyonuyla hayata geçirdiği projeler. Bizler bu vizyon doğrultusunda hareket ederek bu projeleri yavaş yavaş hayata geçiyoruz" dedi.

        'Son kararı millet verir'

        Başkan Çerçi açıklamasını şu sözlerle tamamladı: "Türkiye, büyük devlet olma yolunda hızla ilerliyor. Önümüzde bir referandum süreci var. Bizim anlayışımıza göre son kararı millet verir. Milletin kararından korkmamak lazım. Biz korkmuyoruz. Devlet yönetimi kuru sıkı atmakla olmaz. Bizim Cumhurbaşkanımızdan, Reisimizden öğrendiğimiz çizgi şunu gösterir; ne söylüyorsanız arkasında duracaksınız, yalan söylemeyeceksiniz, palavra kuru sıkı atmayacaksınız. Onun için bu referandum süreci Türkiye Cumhuriyet Devletinin kıyamete kadar bir daha krize girmemesi adına, bir daha koalisyonları yaşamaması adına çok önemli. Aklıselim olanlar; tarih şuurundan beslenip, geleceği görenler yani bu AK Parti kadrolarıdır. Aklıselim insanlar olan Recep Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım, Devlet Bahçeli devletin bekası için, milletin bekası için bir sistem kurguladılar. Bunun adına biz Cumhurbaşkanlığı sistemi diyoruz. Bu sistem de ülkemizin geleceği için olmazsa olmazımız. Bunun adı ülkenin geleceğini sağlama alma davasıdır, projesidir. Onun için hepinize gayret düşüyor. Hepinize bunları halka anlatmak düşüyor"

        (SC-Y)

        15.02.2017 15:58:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler