Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çocuklara elma dağıtıldı

        - Isparta Kent Konseyi, okullarda elma dağıtımı projesi başlattı

        (Fotoğraflı)

        Ferhat Kaya

        ISPARTA (İHA)- Isparta Kent Konseyi, belediyelerle iş birliği yaparak okullarda elma dağıttı.

        Belediyelerin desteğini alan Kent Konseyi yönetimi, Yedişehitler İlk ve Ortaokulunda 300 öğrenciye elma dağıttı. Elma dağıtım töreninde Isparta Kent Konseyi Başkanı Mahmut Bülbül, Türkiye'nin elma üretiminin 3'te 1'inin Isparta'da yapıldığını söyledi. "Her öğrenciye bir elma" sloganıyla öğrencilerin elma ile buluşması için çalışmayı başlattıklarını kaydeden Bülbül, "Bugün Yedişehitler İlk ve Ortaokulundaki öğrencilere elma dağıtıyoruz. Isparta elmasının tüm Türkiye'deki öğrencilere ulaşmasını istiyoruz. Biz istiyoruz ki öğrencilerimiz elma ile buluşsunlar. Milli Eğitim Bakanlığımız, bu işe gönül verirse ülke çapında her öğrenciye bir elma yedirilsin. Süt, kuru üzüm gibi dağıtılan ürünlerin yanında istiyoruz ki elmamız da yerini alsın" dedi.

        Bülbül, elmanın sağlık açısından çok faydalı bir meyve olduğunu belirterek, elma dağıtımını Isparta'daki tüm okullarda periyodik olarak yapacaklarını aktardı.

        Elmanın faydasını biliyoruz

        Gelendost Belediye Başkanı Mehmet Sezgin de Isparta'da elma üretiminin yüzde 25'inin Gelendost ilçesinden karşılandığını söyledi. Elmanın sağlık açısından ne kadar faydalı olduğunu bildiklerini, bunun da çocuklar tarafından tüketilmesi gerektiğine inandıklarını söyleyen Sezgin, bu kapsamda da belediyece 1 ton elmayı dağıttıklarını kampanyaya destek vermeye devam edeceklerini dile getirdi.

        Çocuklar uygulamadan memnun

        Törenin ardından, ilk ve ortaokul öğrencilerine özel paketlenmiş şekilde elma dağıtımı yapıldı. İlkokul öğrencisi Hatice İnce, elmayı çok sevdiğini ve her gün bir alma yediğini belirterek, "Bizlere elma verdikleri için çok teşekkür ederiz. Çok mutlu olduk. Her gün bir elma yenilmesiyle çok sağlıklı olunacaktır" diye konuştu

        (FK-MK-Y)

        15.02.2017 16:15:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Isparta haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Isparta Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler