Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        "Gezici Anasınıfı" hizmete girdi

        (Fotoğraflı)

        Kaner Akaner

        KIRKLARELİ (İHA) - Kırklareli'nin Vize ilçesinde kaymakamlık tarafından "Gezici Anasınıfı" projesi kapsamında özel olarak hazırlanan karavan, dezavantajlı öğrencilerin hizmetine açıldı.

        Vize Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği, okul öncesi çağında olup, eğitime erişemeyen ve dezavantajlı bölgelerdeki öğrenciler için gezici karavan satın alıp, anasınıfı şartlarına uygun olarak donattı. Vize İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Anaokulu ve Vize Kaymakamlığı arasında imzalanan ve Kırklareli Valisinin onayıyla oluşturulan Gezici Anasınıfı hizmete girdi.

        Kırklareli Valisi Esengül Civelek, çocukların geleceğin teminatı olduğunu, dezavantajlı çocukların eğitime erişimini sağlayarak, eğitimli, sağlıklı, mutlu bireyler olarak geleceğe hazırlanmaları gerektiğini belirtti.

        Gezici Anasınıfı, Düzova ve Okçular köylerindeki öğrencilere haftada iki gün, dezavantajlı bölgedeki, Namık Kemal Mahallesi'nde de haftada 3 gün olmak üzere hizmet veriyor.

        (KA-MK-Y)

        16.02.2017 09:57:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler