Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sancar Mahallesi'nde 'Arı yetiştiriciliği' kursu açıldı

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Seyitgazi Sancar Mahallesi'nde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Seyitgazi Belediyesi tarafından desteklenen "Arı Yetiştiriciliği" kursu açıldı.

        33 bayan kursiyerin yer aldığı kursta, öğretici Gürbüz Turhan tarafından modern arıcılık teknikleri öğretiliyor. Sancar Mahallesi'nde açılan kursu ziyaret eden Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın, Seyitgazi'nin modern arıcılık konusunda günden güne gelişmekte olduğunu belirterek, bu konuda çeşitli desteklerle kalkındırmayı hızlandırmak istediklerini belirtti. Bu kursa katılanların kadın olmasının memnuniyet verici olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Kalın, "Arıcılık faaliyetlerinin daha bilinçli, kaliteli bir bal üretimi yapılması adına biz de üzerimize düşeni yerine getirmeye hazırız. Hatta buradan sizlere bir de müjde vereyim. Kurslarınız tamamlandığında arı kovanlarınızı belediye olarak sizlere hediye edeceğiz. Marangoz atölyemiz bu konuda çalışmalarına başladı" dedi.

        Sancar Mahallesi'nde toplam 15 gün 80 saatte tamamlanacak olan kurs sonrası üreticiler, Seyitgazi'de giderek gelişmekte olan arıcılık konusunda sağlanan teşviklerden yararlanma imkanı bulacak.

        (KÇ)

        16.02.2017 12:02:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler