Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mezitli'de Gülbahar Özmen Aktif Yaşlanan Evi açıldı

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Yaşlıların zamanlarını üreterek ve topluma yararlı bir biçimde değerlendirmeleri adına yaptırılan Gülbahar Özmen Aktif Yaşlanma Evi'nin açılışı yapıldı.

        Açılışa, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, hayırsever Gülbahar Özmen ve oğlu iş adamı Şeref Özmen, Mezitli Belediyesi Belediye Meclis üyeleri, Alzheimer Derneği Mersin Şube Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge ve vatandaşlar katıldı. Açılış öncesi Mezitli Belediyesi Spor Okulları zumba ekibi dans gösterisi sunarken, Mezitli Sanatevi'nde çalışmalarını sürdüren Alzheimer Derneği Çınarlar TSM Korosu, popüler Türk Sanat Müziği şarkıları ile müzik ziyafeti sundu. Ardından konuşan Alzheimer Derneği Mersin Şube Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge, hayatın her anının çok anlamlı olduğunu vurgulayarak, "Hayatı daha anlamlı kılmak için sihirli dokunuşlarda bulunan insanlarla bir arada olmanın gururunu yaşıyoruz. Çok şanlıyız yanımızda başta Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan ve ekibi olmak üzere bizi anlayan insanlar var" dedi.

        Gülbahar Özmen Aktif Yaşlanma Evi'nin sorumlusu Emine Koca da kendisinin de aktif yaşlanmak istediğini ve kendisine böyle bir fırsat verildiği için mutlu olduğunu söyledi. Koca, tüm vatandaşları Gülbahar Özmen Aktif Yaşlanma Evi'ni kullanmaya davet etti.

        Yıkılmaya yüz turmuş virane bir yapıyı değerlendirmek istediklerini ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise "Pek çok alanda birlikte çalışma yaptığımız Alzheimer Derneği Mersin Şube Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge ile Aktif Yaşlanma Merkezi yapmaya karar verdik. Mezitlimizin her kuytu köşesini düzelterek sosyal yaşama katmak istiyoruz. Bu bölgeyi de Aktif yaşlanma Evi yaparak hayat kattık. Biz buna aktif yaşlanma değil yaşı ne olursa olsun aktif yaş alma diyoruz. Çok geniş bir bahçe oluşturduk ve boş bıraktık istiyoruz ki insanlarımız kendileri dikip ilgilensinler. Yine çeşitli faaliyet olanakları Aktif yaşlanma Evimizde mevcut. Zaten belediyenin görevi sağlıklı bir kent ve insanlar yaratmaktır. Belediyemiz Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'ne üye, Dünya Sağlıklı Kentler Birliği üyeliğimizde olumlu geçiyor. Sağlıklı bir kent yapamazsak, insanlar mutlu ve özgür olmazsa yaptığımız hiçbir şeylerin anlamı yok. Başka suni gündemlerle uğraşmak yerine terörün, işsizliğin olmadığı bir Mezitli yaratmak istiyoruz. İkinci bir Aktif yaşlanma Evi projemizi de hazırlıyoruz. Onu da yakında faaliyete geçireceğiz" dedi.

        Konuşmaların ardından aktif yaşlanma evinin açılışı yapılırken, Başkan Tarhan tarafından hayırsever Gülbahar Özmen ve oğlu Şeref Özmen ile Alzheimer Derneği Mersin Şube Başkanı Özge'ye üzerinde Atatürk fotoğraflarının olduğu kahve fincanı takımı hediye etti.

        (KRY-Y)

        16.02.2017 12:07:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler