Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sazlarıyla Anadolu'yu anlattılar

        (Fotoğraflı)

        ADANA (İHA) - Dem Kültür ve Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Çukurova Üniversitesi Türk Halk Müziği Koro Şefi Özgür Peker, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda verdikleri konserde Anadolu'yu anlattıklarını söyledi.

        Özgür Peker, Dem Sanat'ın kuruluşundan bu yana dostluk, sevgi, geçmiş, gelecek ve türkü ile adeta harmanlandığını söyleyerek, yaptıkları müzikle de bu toprakların insanlarına yine bu toprakları anlattıklarını belirtti.

        Kendilerini dinlemeye gelen tüm sanatseverlere ve ikinci kez konser sponsorluğunu üstlenen Adana Büyükşehir Belediyesi ve Acıbadem Adana Hastanesi'ne teşekkür eden Özgür Peker, Dem Sanat olarak Çukurova'nın bereketli topraklarından çıkmış büyük sanatçıların izinde ilerlemeye çalıştıklarını söyledi. Peker, "Bu topraklarda yüzyıllardır var olan birikimi sazlarımızla dile getirmeye çalışıyor, bunu gelecek kuşaklara aktarmayı borç sayıyoruz. İşte bu nedenle de böyle bir konser vermeyi amaçladık" dedi.

        (ELF-Y)

        17.02.2017 11:20:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler