Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AÜ'den "Mülteci ve Göçmen Toplulukları İçin Hoşgörü" projesi

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Akdeniz Üniversitesi (AÜ) "Mülteci ve Göçmen Toplulukları İçin Hoşgörü" projesi kapsamında hibe almaya hak kazandı.

        Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi koordinatörlüğünde Antalya yerelinde Konyaaltı Belediyesi, Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü, Büyük Düşün Proje Geliştirme ve Uygulama Derneği, Bilişim Uzmanları Eğitim ve Danışmanlık Merkezi ile Almanya ve İspanya olmak üzere 2 ülkeden 2 farklı kurumun ortaklığında başvurusu yapılan "Open Hearts and Welcoming Communities for Immigrants and Refugees - WelCommunities" KA2 Stratejik Ortaklık projesi Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibe almaya hak kazandı.

        WelCommunities projesi 139 proje başvurusu arasından Yenilik Geliştirmeye Yönelik Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar faaliyeti kapsamında kabul edilen 21 proje arasında yer alıyor. 1 Aralık 2016 - 30 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek WelCommunities projesi, eğitim ve öğretim amacıyla bir araya gelen 1 adet erişkin eğitimi sağlayan organizasyon, 2 üniversite, 2 kamu kurumu, 1 girişim merkezi ve 1 sivil toplum örgütü ortaklığında yürütülecek.

        Proje özellikle Suriye'den göç eden insanların ve göç ettikleri ülkelerdeki diğer paydaşların ihtiyaçlarından yola çıkılarak, tüm mülteci ve göçmenler için sağlık, yasal ve sosyal haklar, kültürel farklılıklar, pratik dil kılavuzu gibi yaratıcı çıktılarla proje ortağı ülkelere diğer ülkelerden gelen insanların adaptasyonunu ve hayatını kolaylaştırmayı amaçlamakta.

        Proje sürecinde 2 adet eğitim, 2 adet koordinasyon toplantısı ve aktivitelerin daha ileriye taşınması amacıyla 2 adet çoğaltıcı etkinlik düzenlenecek. Projenin ilk koordinasyon toplantısı 20-21 Şubat 2017 tarihlerinde Akdeniz Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek.

        (SÇ-SÇ-Y)

        17.02.2017 12:31:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler