Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MASKİ teknolojisini dörde katladı

        (Fotoğraflı)

        MANİSA (İHA) - Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Turgutlu İtfaiye önü mevkiinde yer alan içme suyu tesisini yeni nesil sistemlerle modernize etti.

        MASKİ Genel Müdürlüğü, içme suyu tesislerini revize ederek vatandaşların kullandığı suyun kalitesini artırıyor. Kesintisiz su hizmeti için çalışan Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Dairesi ekipleri, Turgutlu'da itfaiye önü mevkiinde bulunan içme suyu tesisinde kurulu eski sistemi yeniledi. Eski sistemle saatte 108 ton su basılan tesiste, yapılan revize çalışması ile saatte 432 ton su basılmaya başlandı. Yapılan çalışma sayesinde hem enerjiden tasarruf edildi hem de enerji verimliliği artırıldı.

        Artan basıncın hatlarda patlaklara sebebiyet vermemesi için motopomp seçimi de son teknoloji yapıldı. Yumuşak yol vericili elektrik panosu denilen ve motopompun daha yumuşak geçişle su basma prensibiyle çalışmasına yarayan sistemle birlikte içme suyu hatları da korunuyor. Bu sayede hem hatlar hem de motopompun ömrü uzamış oluyor.

        (AY-Y)

        17.02.2017 17:05:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler