Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        'Keşfedilmemiş Amasya' için yarışacaklar

        (Fotoğraflı)

        Murat Çelik A.

        AMASYA (İHA) - Amasya Belediyesinin düzenlediği ödüllü fotoğraf, şiir ve karikatür yarışması başvuruları sürüyor.

        Geleneksel olarak düzenlediği yarışmalarla sanat ve edebiyat dünyasına yeni yetenekler kazandıran Amasya Belediyesinin bu yıl 8.sinin hazırlığını yaptığı Ulusal Cavit Öztürk Fotoğraf Yarışması'nın konusu 'Keşfedilmemiş Amasya.'

        Belediyeden yapılan açıklamada, "Amasya tarihi serüveni içinde birçok medeniyete ev sahipliği yapmış aynı zamanda bu medeniyetlerin izlerini hala bünyesinde korumayı başarmış ender şehirlerden birisidir. Amasya bu medeniyetlerin bizlere bırakmış olduğu bu eşsiz eserlerin yanı sıra birçok da doğal güzellikleri bünyesinde barındırma özelliğine de sahip bir şehirdir" denildi.

        Açıklamada, "Amasya özellikle şehir merkezinde bulunan bu tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra merkezin dışında da bünyesinde keşfedilmeyi bekleyen birçok tarihi, kültürel ve tabiat güzellikleri ile çevrelenmiştir. Herkes tarafından çok da bilinmeyen ve keşfedilmeyi bekleyen bu güzelliklerin ortaya çıkarılması ve tanınması bu yılki yarışmamızda öncelikli hedefimizdir. Amasya Belediyesi olarak düzenlemiş olduğumuz bu yarışmayla siz değerli fotoğraf tutkunlarını Amasya'nın keşfedilmeyi bekleyen doğal, tarihi ve kültürel değerleri ile buluşturmak ve fotoğraf sanatı aracılığı bu güzellikleri dünya gündeminde ön plana çıkarmayı hedeflemekteyiz" ifadeleri kullanıldı.

        Fotoğraf yarışmasında birinciliği elde eden esere 5 bin, ikinciye 3 bin 500, üçüncüye ise 2 bin 500 ve her biri biner TL olarak belirlenen 3 mansiyon ödülü verilecek. Karikatür alanında önemli bir marka haline gelen ve bu yıl 8. kez yeni yeteneklere kapı aralayacak olan Uluslararası Karikatür Yarışması'nda ise birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin 500 üçüncüye 2 bin 500 TL ile biner TL olarak belirlenen 3 mansiyon ödülü ve 750'şer TL olarak belirlenen 3 adet 18 yaş altı özendirme para ödülü verilecek.

        7. kez düzenlenecek 'Ulusal Amasyalı Mihrî Hatun Şiir Yarışması, aruz vezni, hece vezni ve serbest dal olmak üzere 3 kategoride olacak ve her kategoride birinci 5 bin, ikinci 3 bin 500, üçüncü 2 bin 500 TL ve 9 mansiyon ödülünün sahiplerine ise biner TL ödül alacak.

        Başvuruların 11 Nisan 2017 Salı günü sona ereceği belirtilirken, katılımcıların yarışma şartnamelerine Amasya Belediyesinin "www.amasya.bel.tr" ve "www.amasyakultursanat.com" internet adreslerinden ulaşabilecekleri bildirildi.

        (MÇ-SLH-Y)

        18.02.2017 10:58:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler