Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yenimahalleli vatandaşlar "Ahududu" ile güldü

        - Ünlü oyucular Yenimahalle'de sahne aldı

        (Fotoğraflı)

        ANKARA (İHA) - Yenimahalle Belediyesi, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören Tiyatrokare'nin "Ahududu" adlı tiyatro oyununu Yenimahallelilerle buluşturdu.

        Dünyada en çok sahnelenen oyunlardan biri olan ve dünyanın en büyük starları tarafından oynanan "Ahududu" oyununa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Tıklım tıklım dolu olan salonda vatandaşlarla birlikte oyunu Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar da izledi.Nedim Saban'ın yönettiği oyunda ahududu kadınlarını canlandıran Melek Baykal ve Suna Keskin performanslarıyla büyük alkış aldı. Oyunda aksiyon biran olsun dinmezken seyirciler, iyilik yaptıklarını düşünen iki yaşlı kadının sadece kendi başlarını belaya sokmakla kalmayıp, aileleri ve yakın çevrelerini de bilinçsizce etkilediği komedi oyununu kahkahalarla izledi.

        "Sanata ve sanatçıya sahip çıkacağız"

        Oyun sonunda sanatçılar vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı. Oyuncuları tek tek tebrik ederek çiçek takdim eden Yaşar da konuşma yaparak, "Bugün değerli sanatçılarımızı ağırladık. Tiyatro günleri Cumhuriyet'in ilçesi Yenimahalle'de devam ediyor. Ülkemizin yetiştirdiği sanatçıları hep beraber izliyoruz. Çünkü kültür ve sanata önem vermek ülkenin medeniyetine önem vermektir. Sanata sahip çıkacağız, sanatçıya da sahip çıkacağız. Bize bu görevi Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk verdi. Biz de göreve geldiğimiz günden beri 100 binlerce vatandaşımızı değerli tiyatrocularımızla ve oyunlarıyla buluşturduk. Salonlarımızı tiyatroları kapatanlara karşı açtık. Sizleri bu salonlarda sanatla buluşturmaya devam edeceğiz. Bizim görevimiz kardeşliğimizi pekiştirmektir. Sanatta sevgi, saygı, paylaşım vardır ve sanatta birliktelik vardır" dedi.

        "İyi ki varsınız"

        Ünlü tiyatrocu Nedim Saban, "Tiyatro günlerini bizler heyecanla bekliyoruz, bu önemli bir gelenek ve bunu başlatan çok az belediye var. Sosyal demokrat belediyeler bütün belediyelere örnek olmalı. Çünkü biz salon sıkıntısı nedeniyle sizlerle buluşamıyoruz. Onun için Başkan Yaşar'ın bu desteğine çok teşekkür ediyoruz. Burada olmak bizim için büyük mutluluk, iyi ki varsınız" diye konuştu.

        (EV-ÖK-Y)

        18.02.2017 11:14:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler