Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Reyhanlı'da Göçmen Sağlığı Merkezi açıldı

        (Fotoğraflı)

        Ecevit Cemiloğlu

        HATAY (İHA) - Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, Suriyelilerin sağlık hizmeti alacağı Göçmen Sağlığı Merkezi düzenlenen törenle açıldı.

        Törende konuşan Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, devlet hastanesindeki hasta yoğunluğunu azaltmak amacıyla Göçmen Sağlığı Merkezi açıldığını belirtti. İlçede yaşayan Suriyelilerin basit hastalıklarla ilgili muayene ve tedavilerinin yapılacağını belirten Şanverdi, "Bu uygulama ile hastanedeki yoğunluk azalacak. 2011'den bu yana Suriyelilerin yerleştiği ilçemizde halk olarak ekmeğimizi aşımızı paylaşarak bugünlere geldik. Şimdiye kadar hiçbir sorun yaşamadık. Ülkelerine barış ve huzur gelene kadar Suriyelilerle birlikte yaşamaya devam edeceğiz" dedi.

        Hatay İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bayram Kerkez ise Hatay genelinde 26 Göçmen Sağlığı Merkezi açılacağını belirtti. Kerkez, sağlık merkezinin düzenlenmesinde emeği geçen Suriyeli Sağlık Hizmetleri Derneği Başkanı Dr. Huzeyfe El Abdullah'a teşekkür etti. Kerkez, "Geçici Koruma Kimlik Belgesi 99 ile başlamak şartıyla Hatay genelinde yaşayan tüm Suriyelilerin sayısı üzerinden çalışma yapıldı. Suriyelilerin, acil olmayan sağlık hizmetleri almaları için Göçmen Sağlığı Merkezleri açılıyor. Hatay genelinde bu sayı 26 olacak ve 85 birim halinde çalışılacak. Türk vatandaşlarının yararlandığı aile sağlığı merkezleri sistemine benzer olacak" dedi.

        Sağlık Bakanlığı ve Avrupa Birliği (AB) ile ortaklaşa yapılan ve 36 aylık olan projeden söz eden Kerkez, projenin il düzeyinde devam edeceğini, ilk etapta Türk doktor ve ebelerin görev alacağını ifade etti. Kerkez, "İlerleyen dönemde, Sağlık Bakanlığı tarafından açılan teorik ve uygulamalı eğitimleri tamamlayan Suriyeli doktor ve ebeler bir Türk doktor nezaretinde görev alacak. Suriyeli tüm hastaların yararlanacağı merkezde görev alan Suriyeli doktor ve ebeler ise ücretlerini AB'den karşılanan fondan alacaklardır" diye konuştu.

        Konuşmalardan sonra İlçe Müftüsü Murat Akçay'ın yaptığı duanın ardından açılış gerçekleştirildi. Davetliler binada inceleme yaptı.

        (ECV-Y)

        18.02.2017 12:29:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler