Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine ilgi artıyor

        (Fotoğraflı)

        Yasin Can

        AKSARAY (İHA) - Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Himmet Durgut, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde geçen yıl 1 milyon 313 bin kişinin sağlık hizmeti aldığını söyledi.

        Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Himmet Durgut yaptığı açıklamada, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne müracaat eden sayısının her yıl ciddi oranda artış gösterdiğini belirterek, bunun nedeninin de kaliteli sağlık hizmeti yanında, bölge şehirlerdeki veya büyük şehirlerdeki hastanelerin tercih edilmesine gerek kalınmaması olduğunu kaydetti. Geçmiş yıllarda hastaların il dışına muayene olmaya giderken artık Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde her türlü sağlık sorunlarına çözüm bulabildiklerini dile getiren Op. Dr. Himmet Durgut, 2015 yılında 1 milyon 270 bin 692 kişinin, 2016 yılında ise 1 milyon 313 bin 670 kişinin sağlık hizmeti aldığını vurguladı.

        Yeni yapılan hastane inşaatının devam ettiğini ve hizmete açılmasının ardından Aksaray'ın sağlık alanında çığır açacağını ifade eden Op. Dr. Durgut, "Artık Aksaray'dan dışarıya vatandaşlarımız gitmeyecek ama dışarıdan Aksaray'a hasta gelecek. Çünkü bölgesel bir hastane olma yolunda ilerliyoruz. Sağlık reformları ve çalışmaları hem sağlık alanını, hem de vatandaşları çok rahatlattı. Aksarayımızın da fazlasıyla nasibini aldığı bu çalışma ve reformlar sayesinde vatandaşlarımız en kaliteli sağlık hizmetini alabiliyor" dedi.

        (YC-İP-Y)

        18.02.2017 14:08:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aksaray haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aksaray Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler