Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eğitim Bir Sen'den vefa

        - 25'nci yılını kutlayan Eğitim Bir Sen sendikanın kuruluşundan bugüne hizmet veren 43 kişiye plaket vererek vefa örneği gösterdi

        (Fotoğraflı)

        Sadık Cangel

        MANİSA (İHA) - Merhum Mehmet Akif İnan ve arkadaşları tarafından 1992 yılında kurulan Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) 25'nci yılını kutluyor. Eğitim Bir Sen Manisa Şubesi tarafından Öğretmenevinde düzenlenen 'Çeyrek Asırlık mücadele, vefa buluşması' programında sendikanın kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen 43 kişiye plaket takdim edildi.

        Manisa Öğretmenevinde gerçekleştirilen programa AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Dandin, Memur Sen İl Temsilcisi Mustafa İrğat, Eğitim Bir Sen Manisa Şube Başkanı mesut Öner, sendika üyeleri ve davetliler katıldı.

        Eğitim Bir Sen'in tanımın videosu ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Eğitim Bir Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, "Hamdolsun çeyrek asrı geride bırakıyoruz. Yola çıkıldığında şartlar zorlu, engebeli, imkanlar kısıtlı ve mücadele çetindi. Öncüler çığır açtılar, emek verip ter akıttılar. Bedel ödediler. Eğitim Bir Sen bayrağını inançla, azimle ve kararlılıkla dalgalandırdılar. Eğitim Bir Sen tüm zamanlarını, heyecanlarını, varını yoğunu, millet, ümmet, insanlık, emek ve özgürlük mücadelesine adayan yürekli insanların eseridir. İşte bu yürekli insanlar bugün bu salondalar. Merhum Mehmet Akif İnan'dan bayrağı devralarak bizlere ulaştıran genel başkanlarımıza, genel merkez yöneticilerimize, kurucu başkanımıza ve eskimez başkanlarımıza, tüm temsilcilerimize, işyeri temsilcilerimize, üyelerimize, emek ve gönül veren herkese şükranlarımı sunuyorum." dedi.

        "Memur Sen'e davet tercih evet"

        Memur Sen Manisa İl Temsilcisi Mustafa İrğat ise yaptığı konuşmasında Memur Sen ve bağlı sendikalarının her zaman milletin yanında olduğunu belirterek şunları söyledi:

        "Bir taraftan önemli kazanımlar elde edip bir sendikal mücadele sergilerken diğer taraftan da millet ne görüyorsa onu görüp, milletin derdi neyse onunla dertlenip, milletle birlikte hareket etmeyi bildik. Dolayısıyla Memur Sen tam da bu duruşunu bugünkü tartışmaların ortasında da koruduğunu göstermiş, bu anlamda çalışmalarını sürdüreceğini de ilan etmiştir. Memur Sen olarak bu anlamda, 'Memur Sen'e davet, tercih evet' dedik."

        Eğitim Bir Sen Manisa Şubesi kurucu başkanı ve 6 yıl boyunca başkanlık yapan emekli eğitimci Resul Ersöz de kısa bir konuşma yaparak bir elin parmakları kadar az insanla çıktıkları bu yolda bugün gelinen noktada Eğitim Bir Sen'in Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi.

        Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de inanmış insanların vefa beklemediğini vefanın arkadan gelenler tarafından gösterilmesi gerektiğini dile getirerek konu vefa olunca hiç düşünmeden toplantıya katıldığını anlattı. Çelik, "İnanmış ve adanmış insanların verdikleri mücadelenin ve hizmetlerinin karşılığında dünyevi bir beklentileri olmadığı gibi vefa gibi bir beklentileri de yoktur. Eğitim Bir Sen samimi halkaları sayesinde bugünkü gibi Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşu haline dönüşüyor. Allah hepsinden razı olsun inşallah. Şairin bir sözü var: 'Biz bataklıkta köprü olduk, son gelenler geçti nehri, işte geldik gidiyoruz, şen olasın Halep şehri' gibi ne mutlu bataklıklarda köprü olanlara kendilerini köprü olarak feda eden hayırla yarışanlara." diyerek konuşmasını tamamladı.

        Programın son konuşmasını ise AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ gerçekleştirdi. Özdağ'ın konuşmasının ardından sendikanın kuruluşundan bugüne kadar emek ve hizmetleri olan 43 isme plaket verildi. Törenin ardından misafirler Öğretmenevinde verilen yemekte ağırlandı.

        (SC-Y)

        18.02.2017 14:14:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler