Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AOSB, ilkokul öğrencilerini konuk etti

        - AFAD ve itfaiye ekipleri, öğrencilere özel arama-kurtarma ve yangın tatbikatı düzenledi

        (Fotoğraflı)

        ADANA (İHA) - Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'ni (AOSB) ziyaret eden Özel İsabet İlkokulu öğrencileri, kendilerine özel gerçekleştirilen arama-kurtarma ve yangın tatbikatlarını izledi.

        Eğitim kurumlarına her fırsatta destek olan AOSB, bu kez ilkokul öğrencilerini ağırladı. Çocukların hayata dair önemli bilgileri yaşayıp öğrenmelerini amaçlayan gezi kapsamında Özel İsabet İlkokulu öğrencileri, öncelikle AOSB bünyesinde oluşturulan hayvan sığınma ve beslenme odağını ziyaret etti. Hayvanların barınma ve beslenme şartları ile ilgili bilgi alan öğrenciler, bir süre yavru köpekleri sevdi.

        Atık su tesisini gezdiler

        Öğrencilerin AOSB'deki ikinci durağı ise Evsel ve Endüstriyel Atık Su Arıtma Tesisi oldu. Burada Çevre Mühendisi Semiha Özmüş, suyun önemini anlattı, hiçbir zaman israf edilmemesi gerektiğini söyledi. İş Güvenliği Uzmanı İhsan Pepedil de çocuklara tesisi gezdirerek, kimyasal maddelerin sudan ayrışma safhalarını gösterdi.

        Yangına müdahale ettiler

        Daha sonra AFAD Müdürlüğüne geçen öğrenciler, burada arama kurtarma ekiplerinin eğitimli köpeklerle gerçekleştirdiği kurtarma operasyonunu izledi. Öğrenciler, yıkılan binanın enkazı altında kalan kişinin kurtarıldığı tatbikatı büyük bir dikkat ve heyecanla takip etti. AFAD'ın faaliyetleri hakkında da bilgilendirilen öğrenciler, son olarak AOSB itfaiye ekibinin yangın tatbikatına katıldı. Öğrenciler, senaryo gereği yakılan ateşi, itfaiye personeliyle birlikte söndürdü.

        AOSB gezisinde hayata dair önemli bilgiler edinen öğrencilere, AOSB İnsan Kaynakları ve İdari İşler Müdürü Ayhan Uçak tarafından hikaye kitapları ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.

        (AKL-Y)

        19.02.2017 11:31:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler