Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Romanyalı kız kardeşlerin müziklerinden çok köpekleri Beks ilgi görüyor

        - Müzisyen Romanyalı Stela Cozac:

        - "Türkiye insanlarının hepsinden Allah razı olsun, bizi seviyorlar, yardım ediyorlar"

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Sokak müziği yapmak için Eskişehir'e gelen Romanyalı kız kardeşler, vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılanıyor. Yanlarında bulunan Çin Aslanı cinsi köpek Beks ise, yaptığı hareketlerle izleyicilere adeta maskotluk yapıyor.

        İki Eylül Caddesi üzerinde akordiyon çalan Romanyalı kız kardeşler, hafta sonunu dışarıda geçirmeyi tercih eden Eskişehirlilere müzik keyfi yaşatıyor. Müzisyenlerin yanlarında bulunan 6 yaşındaki Beks isimli köpekleri ise, yaptığı sempatik hareketlerle müzik ziyafetini adeta ikiye katlıyor. Özellikle küçük çocukların ilgi odağı olan Beks ile vatandaşlar sürekli fotoğraf çektiriyor. Bir süre akordiyon eşliğinde şarkı çalan kız kardeşlere, zabıta ekipleri tarafından müdahale edildi. Daha sonra müzisyenler, İsmet İnönü Caddesi'ne hareket etti. Bu cadde üzerinde kestane satışı yapan seyyar satıcının da şikayeti üzerine tekrar gelen zabıta ekipleri, Romanyalı kız kardeşleri uzaklaştırmaya çalıştı. Yaşanan durum karşısında kayıtsız kalmayan çevredeki vatandaşlar ise, zabıta ekipleri ile kısa süreli tartışma yaşadı. Polis ekiplerinin olaya müdahale etmesiyle kalabalık dağıldı.

        "Türkiye insanlarının hepsinden Allah razı olsun, bizi seviyorlar, yardım ediyorlar"

        Ayrıca sosyal medyada paylaşım yapmak için video çeken insanların sevgisiyle karşılaşan Romanyalı Stela Cozac, Türkiye'ye ve Türk insanına olan sevgisini dile getirerek, "1 ay önce buraya geldik. Bizim aileden herkes müzisyen. Annem de babam da sokak müziği yapıyor. Hatırla sevgili Türk müziğini çalıyorum. Küçüklüğümden beri akordiyon çalıyorum. Türkiye'ye hep gidip geliyoruz. 26 yaşındayım. Evliydim, ayrıldım. Yaşları 5, 8 ve 10 olan 3 tane küçük çocuğum var. Köpeğim Beks'i Romanya'dan getirdim. İnsanların ilgisi çok iyi, köpeği çok seviyorlar. Köpeğim 6 yaşında. İnsanlar çok iyi burada. En iyi insanlar Türkiye'de. Onun için buraya geliyoruz. Romanya'da iş bulduğumuz zaman gelmiyoruz ama çok kötü orada iş bulmak çok zor. Kız kardeşimle birlikte müzik yapıyoruz. Eskişehir'e beraber gidip geliyoruz. O biraz utangaç. Adı Alexandra, 23 yaşında. Biz buraya sokak müziği yapmak için geldik. Türkiye insanlarının hepsinden Allah razı olsun. Bizi seviyorlar, yardım ediyorlar, çok iyiler" diyerek, yardımsever Türkiye halkına olan sevgisini dile getirdi.

        (İHA-MK)

        19.02.2017 11:41:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler