Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Maltepe'de Rus Büyükelçi Karlov anısına resim sergisi açıldı

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Maltepe'de , uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un anısına "İki Ülke Bir Kalp" adlı resim sergisi açıldı.

        Ankara'da uğradığı suikastla hayatını kaybeden Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un adı unutulmadı. Karlov adında, İstanbul Rusya ve Komşu Ülkeler Girişimciler Derneği ve 21. Yüzyılın Madonnası Vakfı işbirliğiyle, Maltepe Belediyesinin de desteğiyle, Türkan Saylan Kültür Merkezinde "İki Ülke Bir Kalp" isimli resim sergisi açıldı. Serginin açılışına Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, İstanbul Rusya ve Komşu Ülkeler Girişimciler Derneği Başkanı Hüseyin Kılıç, 21. Yüzyılın Madonnası Vakfı Başkanı Marina Ermakova ile çok sayıda davetli katıldı. 30'a yakın sanatçıdan 100'e yakın eserin yer aldığı sergi, "İki Ülke Bir Kalp" sloganıyla 19 Aralık'ta Ankara'da uğradığı saldırıda hayatını kaybeden Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a adandı.

        Sergi ile ilgili açıklamalarda bulunan 21. Yüzyılın Madonnası Vakfı Başkanı Marina Ermakova, "Serginin amacı farklı ülkelerin kültürlerini birbirine tanıtmak. Bu projemize 2008 yılında başladık. 30 sanatçının eserleriyle sergimizi yapıyoruz. İstanbul, Bursa, Antalya ve İzmir'den sanatçılarımızın eserleriyle. Bizlerin amacı her alanda iki ülkenin işbirliği ve yakınlaşmasını sağlamaktır" dedi.

        (MB-ÖFA-SÜ-Y)

        19.02.2017 14:25:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler