Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kepez'den 65 bin metrekarelik temalı park

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yapımı devam eden Tek Sarnıç Kent Parkı ile şehre 65 bin metrekare büyüklüğünde yeni bir temalı park kazandırdıklarını söyledi.

        Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Avni Tolunay Mahallesi'nde inşası süren ve içerisinde Antalya'nın 2. masal parkının bulunduğu Tek Sarnıç Kent Parkı şantiyesinde incelemelerde bulundu. Başkan Tütüncü, parkın yapımıyla ilgili yüklenici firma yetkililerinden ve Başkan Yardımcısı Sebahat Adanır'dan bilgi aldı.

        Kepez'in 6.temalı parkı

        Kent Ormanı, Park Orman, Macera Ormanı, Dokuma Park ve Seyir Terası gibi temalı parkları inşa ederek halkın hizmetine sunduklarını anımsatan Başkan Tütüncü, 65 bin metrekare büyüklüğündeki Tek Sarnıç Kent Parkı ile şehre 6. temalı parkı armağan ettiklerini söyledi.

        Şehrin ortasında doğa ile buluşacaklar

        Tek Sarnıç Kent Parkı'nın, şehrin orta yerinde, Konyaaltı ilçesine yakın bir alanda bulunduğuna işaret eden Tütüncü, "Temalı parkımızda insanlarımızı şehrin boğuculuğundan kurtarıp doğa ile buluşturacağız. Maliyeti yaklaşık 3 milyon 500 bin TL olan kent parkımızda serbest piknik alanları, masal parkı, restoran ve çeşitli sosyal aktiviteler gibi hizmetleri halkımıza sunacağız. Parkımızı, yaz döneminde hizmete açmayı planlıyoruz."

        2. masal parkı

        Antalyalıları, doğa içerisinde sosyal aktivite ile buluşturacak kent parkı, Çakırlar Yolu olarak bilinen Hürriyet Caddesi'nde hizmet ömrünü tamamlayan Tek Sarnıç Mesire Alanı'na yapılıyor.

        Başkan Hakan Tütüncü'nün ilçenin batısındaki mahallelere sözü alan kent parkında Kepez'in ve Antalya'nın 2. masal parkı da bulunuyor. 3 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak olan masal parkında, Şrek, Ece ile Efe, Alvin ve Sincaplar, Ayı Kardeşler, Demir Adam, Karlar Kraliçesi, Batman, Pepe ve Şila gibi çizgi film kahramanlarının heykelleri yer alacak.

        Kent parkında neler var?

        Tek Sarnıç Kent Parkı'nda, botanik parkla birlikte serbest piknik alanları, bin 135 metre yürüyüş yolu, 615 metre bisiklet yolu, voleybol çizgilerinin de ekleneceği iki adet basketbol sahası bulunuyor. Parka ismini veren sarnıcın tarihi değeri ile alan içerisindeki çam ağaçları da korunuyor. Parkta ayrıca restoran, açık hava spor aletleri ve çocuk oyun alanları da hizmet verecek. Kent parkında seyir terası da olacak.

        (SÇ-SÇ-Y)

        20.02.2017 10:24:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler